Μοναδικό παγωτό γιαούρτι με μέλι & λεμόνι από την Ντίνα Νικολάου

Αυτή η βελούδινη γεύση της δροσιάς μπορεί γίνει ο καλύτερος επίλογος για κάθε γεύμα. Εύκολο στην παρασκευή του, ευχάριστο στη γεύση, γίνεται εντυπωσιακό στην παρουσίασή του με ένα καλόγουστο γαρνίρισμα. Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

80 γρ. ζάχαρη

3-4 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

3 κουτ. σούπας νερό

Για το σερβίρισμα

νήματα φλούδας λεμονιού

καστανή κρυσταλλική ζάχαρη

μπισκότο λεμονιού

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Αν και πρόκειται να φτιάξω κάτι πολύ δροσερό, θα αρχίσω … ζεστά. Κι αυτό σημαίνει ότι σε μια κατσαρολίτσα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και ξύσμα του λεμονιού να βράσουν για λίγο. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το μέλι και χυμό του λεμονιού, ανακατεύω και μετά από 2 λεπτά το κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2 Σε άλλη κατσαρολίτσα βράζω και την κρέμα γάλακτος. Την αποσύρω αμέσως μόλις πάρει βράση και την αφήνω κι αυτή να κρυώσει καλά.

ΒΗΜΑ 3 Μεταφέρω το γιαούρτι στο μπολ ανάμειξης και ρίχνω λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος που είναι πια κρύα. Ανακατεύω καλά και μετά από λίγο προσθέτω το σιρόπι που έχω έτοιμο, με το μέλι και το λεμόνι. Συνεχίζω το ανακάτεμα και μετά από λίγο, το βάζω στον καταψύκτη. Το αφήνω για 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 4 Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζω το παγωτό και το χτυπώ με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το μεταφέρω το δοχείο για παγωτό και το ξαναβάζω στην ψύξη. Μετά από άλλα 30 λεπτά, το βγάζω και το ξαναχτυπάω πάλι για 3-4 λεπτά. Τέλος, το αφήνω για 2 ώρες να παγώσει καλά.

ΒΗΜΑ 5 Με την παγωτομηχανή μου, κάτι θα αλλάξει. Θα μεταφέρω σ’ αυτήν το παγωτό αμέσως μετά τα πρώτα 30΄λεπτά που θα μείνει στην κατάψυξη κι αφού χτυπήσω το μείγμα μου. Αφήνοντας εκεί το παγωτό μου, θα είναι έτοιμο σε 50΄με 60΄ λεπτά.

ΒΗΜΑ 6 Σερβίρω το παγωτό γιαούρτι σε διαφανή ποτήρια. Σπάω σε κομματάκια τα μπισκότα λεμονιού και καθώς βγάζω το παγωτό σε μπαλίτσες, τα ρίχνω ανάμεσα. Γαρνίρω με νήματα της φλούδας του λεμονιού και πασπαλίζω με τη σκούρα ζάχαρη. Είναι στ’ αλήθεια λαχταριστό!

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ