Vintage story: Οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου ήταν από τον Καύκασο, είχαν μαλλιά αφάνα - θύσανο και... Δείτε φωτό

Μία άκρως ενδιαφέρουσα vintage ιστορία...

Οι Καυκάσιες θεωρούνταν τον 19ο αιώνα ως οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον θρύλο ήταν εκείνες που είχαν και την μεγαλύτερη ζήτηση για τα χαρέμια των Τούρκων σουλτάνων.

Όπως υποστηρίζει, δε, ο καθηγητής φιλοσοφίας Gregory Fried «τόσο οι αφρικανές, όσο και οι Καυκάσιες σκλάβες υπέστησαν μεγάλη εκμετάλλευση και αυτό ήταν ένα σημείο επαφής των δύο, που επικράτησε στην φαντασία των λευκών Αμερικανών».

Εν έτει 1864, λοιπόν ο showman P.T. Barnum έστειλε εναν συνεργάτη του στην Κωνσταντινούπολη για να αγοράσει μία από αυτές τις όμορφες γυναίκες στην αγορά σκλάβων.

Εκείνος αν και ήταν ντυμένος με τουρκική φορεσιά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αγορά και για να μην αμφισβητήσουν τον συνεργάτη του ο Barnum προσέλαβε μια ντόπια, στην οποία φόρεσε τουρκική φορεσιά, της έκανε το χαρακτηριστικό μαλλί αφάνα και την ονόμασε Zalumma Agra, σταρ της Ανατολής, όπως αναφέρει το vintage-everyday.com

Η Καυκάσια καλλονή έκανε μεγάλη επιτυχία και την ακολούθησαν και άλλες, με τα ονόματά τους να περιλαμβάνουν πάντα το γράμμα "Ζ". 

Όλες αυτές οι γυναίκες ήταν ντόπιες, που λούζονταν με μπύρα, ώστε να μοιάζουν με την εικόνα που είχαν οι Αμερικανοί για τις Καυκάσιες.

Όταν το κοινό άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του για τον μύθο αυτό, οι γυναίκες αυτές συχνά είχαν τον ρόλο του "γητευτή", ώστε να έλξουν ερωτικά τους άλλους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slideshow

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ