Στους Λειψούς & το Αγαθονήσι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου - «Είδα ανθρώπους περήφανους, χαμογελαστούς...» (φωτό)

Η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, ενώ συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς...

Επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στους Λειψούς και το Αγαθονήσι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αρχικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Αγαθονησίου, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς και τους εννέα μαθητές στο σχολείο του νησιού, καθώς και με τον δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς.

 

 

Στη συνέχεια, δε, επισκέφθηκε την κανονιοφόρο ΠΝ «Κ/Φ ΚΡΑΤΑΙΟΣ».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Αγαθονησίου, παρουσία του δημοτικού συμβουλίου, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του Καθηγούμενου Πάτμου Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ.Κύριλλου και του πατέρα Γεώργιου Κάνδρου.

 

Στη μία το μεσημέρι, η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη στους Λειψούς και πραγματοποίησε επίσκεψη σε παραγωγικές μονάδες του νησιού.

Ακολούθως συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές και τα 100 παιδιά του σχολείου, ενώ επισκέφθηκε και το σκάφος «Aegean Explorer» του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Στην πλατεία των Λειψών συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού και τοπικούς φορείς.

Η ίδια ανέβασε στο instagram μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή της αυτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Στο Αγαθονήσι είδα από κοντά αυτό που περιγράφουν όσοι έχουν επισκεφτεί το νησί: ανθρώπους περήφανους και χαμογελαστούς, που ζουν από τη θάλασσα και τη γη. Έλληνες ακρίτες που επιμένουν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να σχηματίζουν μια ζωντανή δραστήρια κοινότητα και παράλληλα να είναι θεματοφύλακες των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».

«Είμαστε η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα της Ευρώπης και από κάθε νησί, από κάθε νησίδα και βραχονησίδα, χτίζουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση» συμπλήρωσε η Ελληνίδα Πρόεδρος.

(Photo: EUROKINISSI/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ