«Δεν ξεχνώ» το Μάτι & τους 102 νεκρούς της πυρκαγιάς του «φοβερού» καλοκαιριού του 2018: Στο μνημόσυνο η Πρόεδρος (φωτό)

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 102 θύματα της φωτιάς του 2018...

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες από την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018 στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Η πυρκαγιά στο Μάτι ήταν μία από τις πιο "μαύρες" σελίδες στην σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, με το μικρότερο θύμα να είναι ένα μωράκι μόλις έξι μηνών.

Επίσης, τουλάχιστον 164 ενήλικες και 23 παιδιά εισήχθησαν τότε στο νοσοκομείο με τραυματισμούς- 11 από τους οποίους ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και τουλάχιστον 15 άτομα απεβίωσαν στους επόμενους μήνες, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, στη μνήμη των θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η 23η Ιουλίου του 2018, ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, θα μείνει για πάντα στο μυαλό όλων μας, αλλά κυρίως θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν στη φωτιά αγαπημένα τους πρόσωπα...

(Photo: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ