Top clicks 2020: Ποιος είναι ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Βύρων Βασιλειάδης που παντρεύτηκε η Εριέττα Κούρκουλου - Τα δράματα στο ξεκίνημα της ζωής του & το happy end

Οι δυσκολίες, οι επαγγελματικές επιτυχίες και ο έρωτας...

Ο Βύρων Βασιλειάδης και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση ενώθηκαν χθες με τα ιερά δεσμά του γάμου, σε μια ρομαντική τελετή στη Μύκονο.

Το ζευγάρι, που έλαμπε από ευτυχία στη σημαντικότερη μέρα της κοινής του ζωής, κρατά χαμηλούς τόνους σε όλη το διάστημα της σχέσης του.

Οι κοινές τους φωτογραφίες είναι ελάχιστες, ενώ δεν κυκλοφόρησαν ούτε πόζες από τον γάμο τους και γενικώς είναι πάντα διακριτικοί, όσον αφορά τη δημόσια εικόνα τους.

 

Διαβάστε επίσης: Γάμος Εριέττας Κούρκουλου στη Μύκονο: Το νυφικό του Βρεττού Βρεττάκου & η σιέλ ολόσωμη φόρμα της Μαριάννας Λάτση (βίντεο)

Ποιος είναι, όμως, ο γοητευτικός αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που παντρεύτηκε η 27χρονη κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση;

Ο Βύρων Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 1977 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο American Community Schools το 1995. Κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management.

Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και την Κάρπαθο. Ο παππούς του, Αλέξανδρος Βασιλειάδης, ήταν πλοιομεσίτης και το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Βύρων Τζιλαλής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχε εργοστάσιο πλαστικού και κεριών.

Σήμερα θεωρείται ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Φίλιππο, έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Antipollution ANE, που ασχολείται με τα απόβλητα των λιμανιών, καθώς και την Green A.E., μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Και αν σήμερα ο Βύρωνας Βασιλειάδης είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του, τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα.

O Βύρων και ο αδελφός του Φίλιππος γεννήθηκαν στο Λονδίνο, όμως, όταν ήταν ακόμη παιδιά, έχασαν τη μητέρα τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Λίγα χρόνια μετά, πεθαίνει και ο πατέρας τους, ο οποίος είχε βυθιστεί στη θλίψη μετά την απώλεια της συζύγου του. 

«Έπρεπε να φύγουμε, γιατί δεν είχαμε με ποιον να μείνουμε στο Λονδίνο. Έτσι επιστρέψαμε στην Ελ­λάδα και εγκατασταθήκαμε σε ένα δια­μέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, που είχε αγοραστεί από τους γονείς μας πριν φύ­γουμε για Αγγλία. Έμενα μαζί με τον Βύ­ρωνα και μας πρόσεχε μια κυρία που είχε βρει ο παππούς μας, η οποία μαγείρευε και μας φρόντιζε. Ουσιαστικά ήμασταν δύο παιδιά που βρεθήκαμε μόνα, χωρίς συγγενείς και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιή­σει πλήρως τι είχε συμ­βεί. Από το Λονδίνο και μια πανίσχυρη οικονο­μική επιφάνεια, βρεθή­καμε χωρίς τους γονείς μας στην Αθήνα. Ας είναι καλά ο παππούς που μας βοήθησε. Μας έγραψε σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μπήκαμε σε ένα ρυθμό» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «People» το 2015 ο αδελφός του Βύρωνα, Φίλιππος Βα­σιλειάδης.

(Βύρων και Φίλιππος Βασιλειάδης)

Στα εφηβικά τους χρόνια, ο Βύ­ρωνας και ο Φίλιππος αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα. Παρότι δεν υπήρχε πλέον η δυνατό­τητα να πληρώνουν τη γυναίκα που τους πρόσεχε, εκείνη παρέμεινε δίπλα τους αφιλοκερδώς και βοήθησε στο με­γάλωμά τους. «Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπο­ρεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας».

«Ο Βύ­ρωνας είναι το άλλο μου μισό, το ίδιο είμαι κι εγώ για εκείνον» εξομολογείται ο Φί­λιππος και παράλληλα περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν. «Υπήρ­χαν μέρες που πηγαίναμε να φάμε σε σπίτια φίλων. Από νωρίς έκανα ορισμέ­νες δουλειές, προκειμένου να έχω κά­ποια λεφτά».

Μεγαλώνοντας, τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν να δουλεύουν στην εταιρεία του παπ­πού τους και να ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοί­πων των πλοίων. «Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλή­των, δεν υπάρχει πό­στο που να μην έχουμε περάσει».

Κά­ποια στιγμή, ο Βύρω­νας και ο Φίλιππος κάνουν το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από μια πρό­ταση να αναλάβουν την Αντιρρυπαντική ΑΕ, μια εταιρεία που είχε πολλά προβλήματα, αλλά και χρέη. Στο άκουσμα της πρότασης, οι μέτοχοι γελάνε. Οι αδελφοί Βασιλει­άδη, όμως, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πετύχουν.

Η εταιρεία Αντιρρυπαντική (σημερινό όνομα Antipollution), με πολλή δουλειά, κόπο και προσωπικό κόστος, καταφέρνει να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα. 

Τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο τους για τον Βύρωνα Βασιλειάδη και οι επιχειρηματικές του επιτυχίες είναι αξιοσημείωτες. 

Το 2013 του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”, και ένα έτος κατόπιν, το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων.

Το 2014 ήταν μία χρονιά που σφραγίσθηκε με βραβεύσεις και διακρίσεις για τον κ. Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μετά από δύο μήνες έλαβε το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Τον ίδιο μήνα η εταιρία Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται ως Εθνικοί Πρωταθλητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβρη του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και Καινοτομία, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η χρονιά τελειώνει με μία ακόμα διάκριση με το Environmental Award 2014, για τη για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και παρακολούθησης της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Το 2016 επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) από το World Economic Forum. Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

«Η δημιουργία μπορεί να ξεκινά με το όραμα ενός ανθρώπου, αλλά ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο. Η δημιουργία μιας επιχείρησης έχει συμμέτοχους την ίδια τη χώρα όπου δραστηριοποιείται, την κοινωνία της, την ευρύτερη ευημερία. Κάθε πράξη, οφείλει να ωφελεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που προκύπτουν με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα».

«Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει να κάνει με το είδος της επιχείρησης, αλλά με την ικανότητα ενός ατόμου να καινοτομεί και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους. Είναι η δυνατότητα που έχει ένας άνθρωπος να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά. Είναι το συναίσθημα πως τελικά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που μένει πίσω, και αυτό το μεγαλύτερο είναι προς όφελος των πολλών», έχει δηλώσει ο Βύρων Βασιλειάδης.

«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή και φίλους, προκειμένου να αναστηλώ­σουμε την εταιρεία. Όταν ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας ζωή, ήταν σαν να εξαφανιστήκαμε από τον κόσμο. Η λέξη “ματώσαμε” είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτό που περάσαμε. Σήμερα η Antipollution κατάφερε να διεκδικεί τα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη στεριά, δημιουργώντας ιδιόκτητες μονάδες επε­ξεργασίας αποβλήτων. Στην ουσία, η μια εταιρεία έφερε την άλλη» ανέφερε ο Φίλιππος Βασιλειάδης στη συνέντευξή του στο "People". 

Πλέον, οι αδελ­φοί Βασιλειάδη έχουν έναν όμιλο επιχει­ρήσεων που απασχολεί 300 υπαλλήλους και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Club Erietta Kourkoulou (@ofc_eriettakourkoulou) on

 

Και από χθες το βράδυ, ο Βύρων Βασιλειάδης είναι ακόμη πιο ευτυχισμένος στο πλευρό της συζύγου του πια, Εριέττας Κούρκουλου Λάτση. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ