Η Μιμή Ντενίση παρέα με την υπουργό Λίνα Μενδώνη & την δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα στην Αλόννησο - Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο (Φωτό)

Δείτε τη δημοσίευση…

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας άνοιξε τις υποθαλάσσιες πύλες του στα ανοιχτά της Αλοννήσου, στις ακτές της νήσου Περιστέρας και καθίσταται πλέον ο αρχαιότερος επισκέψιμος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος.

 

Με εντυπωσιακό τρόπο έκοψαν την κορδέλα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και σε βάθος 25 μέτρων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι καταδύθηκαν υπό τα χειροκροτήματα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που παρακολουθούσε από απόσταση αναπνοής από σκάφος την πρωτόγνωρη εμπειρία των εγκαινίων του υποβρύχιου μουσείου του ναυαγίου της Περιστέρας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Η Μιμή Ντενίση έδωσε το παρών στην τελετή των εγκαινίων του υποθαλάσσιου μουσείου στην Αλόννησο και δημοσίευσε φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την Άννα Παναγιωταρέα.

Συγκεκριμένα, η Μιμή Ντενίση έγραψε: «Καλό μήνα από την Αλόννησο. Υπέροχο νησί με πανέμορφη χώρα και υψηλό επίπεδο φιλοξενίας.

Σήμερα εγκαινιάστηκε το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της χώρας μας από την Υπουργό Πολιτισμού.

Ένα πραγματικό θαύμα και ποσά ακόμα έχουμε στην Ελλάδα.

Ένα ένα ευτυχώς, και παρά τος δυσκολίες, αρχίζουν να αξιοποιούνται.

Από αύριο οι τολμηροί που θα κάνουν καταδύσεις, θα μπορούν να θαυμάζουν τα υπέροχα ευρήματα.»

Δείτε επίσης: Ο Σάκης Ρουβάς έκανε κατάδυση & έκοψε την κορδέλα του πρώτου υποβρύχιου μουσείου στην Αλόννησο (Φωτό & Βίντεο)

 

Την ίδια ώρα εκατοντάδες καλεσμένοι, τουρίστες και Αλοννησιώτες παρακολουθούσαν τα δρώμενα στον βυθό από μια μεγάλη γιγαντοοθόνη στο λιμανάκι της Στενής Βάλλας, ενώ γύρω από το ναυάγιο με τους χιλιάδες ανέπαφους αρχαίους αμφορείς προσέγγισαν δεκάδες σκάφη για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ