Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

6 πράγματα τα οποία δεν πρέπει να μοιράζεστε με τον καθέναν - Να τι πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας

Η σιωπή είναι χρυσός.

Όλοι έχουμε ένα άτομο στην ζωή μας στο οποίο νιώθουμε άνετα να πούμε τις πιο έμπιστες λεπτομέρειες για τον εαυτό μας. Το κάνουμε αυτό επειδή εμπιστευόμαστε πλήρως αυτόν και την κρίση του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να μιλάμε ούτε στα πιο κοντινά μας άτομα.

Το ανθρώπινο είδος λαχταρά την συντροφιά. Έχουμε την ικανότητα να δημιουργούμε δεσμούς στα πιο απίθανα μέρη ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Φυσικά, οδηγούν στις πιο ισχυρές φιλίες ανάμεσα στα άτομα. Και οι οικογενειακοί δεσμοί έχουν επίσης ιδιαίτερη δύναμη.

Με αυτούς τους ανθρώπους, μοιραζόμαστε τα εσωτερικά μας συναισθήματα και μυστικά. Ενώ είναι εντελώς φυσιολογικό και υγιές, δεν πρέπει να αποκαλύπτουμε τα πάντα στους άλλους ανεξάρτητα από το πόσο κοντινοί μας είναι.

Δεν είναι η ανάγκη για μυστικοπάθεια αλλά για προσωπική ζωή. Δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουμε κάθε λεπτομέρεια για τον εαυτό μας με τον καθένα, γιατί αυτό δεν εξυπηρετεί κανένα πραγματικό σκοπό.

Παρακάτω είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να κρατάτε για τον εαυτό σας:

  1. Στόχους της ζωής

Είναι πάντα καλύτερη ιδέα να κρατάτε τους στόχους σας για τον εαυτό σας. Ένας σημαντικός λόγος είναι επειδή ίσως χρειαστεί να αλλάξετε ανάλογα με τις περιστάσεις στο μέλλον. Είναι κάτι το φυσικό που συμβαίνει και οι αλλαγές είναι κάτι σίγουρο στη ζωή, έτσι οι στόχοι μας πάντα θα διαμορφώνονται αναλόγως, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν μοιράζεστε τους στόχους σας με τους άλλους ανθρώπους θα τους κάνετε μόνο να έχουν ακατόρθωτες προσδοκίες από εσάς. Αυτό προκαλεί μόνο ανεπιθύμητη σύγχυση και άγχος.

  1. Προσωπική ζωή

Η εμπλοκή των ανθρώπων στην προσωπική σας ζωή είναι μια πολύ ανώριμη κίνηση. Δεν πρέπει να τραβάτε τους ανθρώπους στα προβλήματα σας, όταν δεν έχουν θέση σε αυτά. Μπορεί να μην εκτιμήσουν τόσο το δράμα. Όταν οι άνθρωποι εμπλέκονται στη ζωή κάποιου άλλου, γίνονται επιρρεπείς στο άγχος του και στα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί επίσης να τους οδηγήσει σε μια ανθυγιεινή προσήλωση στην προσωπική ζωή του άλλου.

  1. Οικογενειακά προβλήματα

Οι οικογένειες παίζουν σημαντικό ρόλο στο είδος του ανθρώπου που θα γίνουμε. Φυσικά οι διαφωνίες στο εσωτερικό μας επηρεάζουν αρνητικά. Πρέπει όμως να γίνεται κατανοητό ότι κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Επίσης όταν είστε μαζί ως μονάδα, η λύση πάντα εμφανίζεται. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος οι εξωτερικοί άνθρωποι να εμπλέκονται στα θέματα της οικογένειας καθώς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να σας κρίνουν εσφαλμένα με βάση αυτό.

  1. Καλές πράξεις

Ο κόσμος χρειάζεται όσες περισσότερες καλές πράξεις γίνεται. Οπότε μόνο εμείς καταλαβαίνουμε την αξία τους όταν κάνουμε κάτι γι αυτό. Το να κάνουμε καλό για τους άλλους δεν απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και ακόμα και αν χρειάζεται, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει πάντα. Αλλά προσπαθήστε να μην διαδίδετε τις καλές σας πράξεις καθώς ίσως να μην οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι μπορεί να πιστέψουν ότι καυχιέστε και έτσι καταφεύγετε στο να κάνετε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο από αυτό που είστε για να ξεπεράσετε τις πράξεις σας.

  1. Υλικά αγαθά

Το να μιλάτε για τα υλικά σας αγαθά ενδέχεται επίσης να προκαλέσει το ίδιο αποτέλεσμα με το παραπάνω. Μπορεί να μοιράζεστε αυτές τις λεπτομέρειες χωρίς κακία στην καρδιά σας αλλά σε κάποιον άλλον ίσως φανεί έτσι. Θα μπορούσε να φανεί ότι καυχιέστε για τα υπάρχοντα σας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τους άλλους στο να καυχηθούν περισσότερο για να σας ξεπεράσουν. Είναι μια πολύ ανθυγιεινή σχέση στην οποία δεν αξίζει να εμπλακείτε.

  1. Οικονομίες

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα οικονομικά σας πρέπει να διατηρούνται μόνο για τον εαυτό σας. Τα χρήματα κυβερνούν τον κόσμο και προκαλούν σημαντικές αλλαγές σε πολλές σχέσεις. Έτσι καλύτερα να κρατάτε αυτά τα στοιχεία προσωπικά. Ενώ κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να έρθουν πιο κοντά σας για να επωφεληθούν από τα οικονομικά σας, άλλοι μπορεί να σχηματίσουν παράλογες προσδοκίες από εσάς. Αν έχετε κάποιες οικονομίες, καλύτερα να τις αποθηκεύετε παρά να μιλάτε γι αυτές  σύμφωνα με το awaken.gr,

Το να μοιράζεστε τη ζωή και τις στιγμές της με τους άλλους είναι ένα πολύ απαραίτητο και όμορφο πράγμα. Αλλά δεν χρειάζεται να αποκαλύπτετε κάθε λεπτομέρεια στους άλλους ανεξάρτητα από το πόσο κοντινοί σας είναι. Μερικά πράγματα πρέπει να τα κρατάτε προσωπικά ώστε να έχετε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ