Στην ιστοσελίδα της Άσης Μπήλιου η αστρολογική ερμηνεία της προσωπικότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Ιχθύς με ωροσκόπο Αιγόκερο

Οι αστρολογικές όψεις της Τουρκίας…

Οι σχέσεις με τη γειτονική μας Τουρκία υπήρξαν ανέκαθεν ιδιόμορφες, όμως οι τόνοι έχουν ανέβει πολύ το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας την ανησυχία και τον φόβο μιας πιθανής σύγκρουσης. Πίσω από τις προκλήσεις όμως, αυτή τη φορά, βρίσκεται ένα πρόσωπο και οι προσωπικές του φιλοδοξίες…

 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άντρας πίσω από το τιμόνι της Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1954 στην Κωνσταντινούπολη, σε μια ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο της Τουρκίας. Ενώ η Ελληνική κοινότητα ανέκαμπτε και γνώριζε άνθιση, την ίδια στιγμή, η οικονομική ανέχεια των Τούρκων του εσωτερικού της χώρας, τους οδηγούσε στην Κωνσταντινούπολη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

 

Ο Ερντογάν ήταν παιδί μιας τέτοιας οικογένειας, που μεγάλωσε στην Κασίμπασα, μια σκληρή συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Ήταν η ίδια περίοδος που οργανώθηκε η συστηματική δίωξη των Ελλήνων της Πόλης, με αιτία την ανακίνηση του Κυπριακού ζητήματος από Ελληνικής πλευράς. Όλα αυτά τα γεγονότα υπήρξαν και τα πρώτα βιώματα του Ερντογάν…

 

Ιχθύς με ωροσκόπο Αιγόκερω

Ο Ερντογάν είναι γεννημένος με τον Ήλιο του στο ζώδιο των Ιχθύων, τη Σελήνη στον Τοξότη και με ωροσκόπο Αιγόκερω. Η θέση των «φώτων» του σε ζώδια που κυβερνώνται από τον Δία (στην παραδοσιακή αστρολογία για τους Ιχθύς), θα περίμενε κανείς να περιγράφει ένα πιο ελεύθερο πνεύμα. Σίγουρα όμως, είναι ένα άτομο που γνωρίζει πότε χρειάζεται και πώς να ελιχθεί προς όφελος του. Στο σύνολο ο χάρτης του έχει έξι πλανήτες (οι πέντε προσωπικοί) σε μεταβλητά ζώδια, Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στους Ιχθύς, Σελήνη και Άρη στον Τοξότη και Δία στους Διδύμους.

 

Με το ταυ-τετράγωνο που σχηματίζουν, οι πλανήτες αυτοί λειτουργούν ως μια γροθιά, αλλά η διαχείριση τους δεν είναι εύκολη, καθώς λείπει το τέταρτο στοιχείο που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ζώδιο της Παρθένου. Και δεν είναι τυχαίο που σε ηλικία 15 ετών, όταν ο Δίας, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας ήταν στην Παρθένο, ο ίδιος προσχώρησε στη Νεολαία του κόμματός της «Εθνικής Σωτηρίας». Ήταν τότε που γοητεύτηκε από τις αντιδυτικές ιδέες του ισλαμιστή πολιτικού και μέντορα του, Νετσμετίν Ερμπακάν.

Πολυαστρία στους Ιχθύς και τον Τοξότη

Η πολυαστρία στα ζώδια των Ιχθύων και του Τοξότη δίνουν έναν άνθρωπο, που έχει ένα ισχυρό σύστημα πεποιθήσεων και βαδίζει με οδηγό τις ιδεολογίες του, ενώ συχνά το θέμα της θρησκείας είναι υψίστης σημασίας. Πάνω από όλα, του δίνουν ένα «όραμα», για το οποίο ζει και αναπνέει. Η σύνοδος Σελήνης-Άρη, στο γενέθλιο ωροσκόπιο του, τον παρακινεί να αγωνιστεί με ορμή -και με βία ενίοτε, προκειμένου να υπερασπιστεί τις ιδεολογικές του απόψεις. Είναι η ίδια όψη, που τον κάνει να θυμώνει εύκολα και να αντιδρά άμεσα -ίσως και ριψοκίνδυνα- σε κάθε απειλή, ακόμα κι αν η απειλή δεν υφίσταται απαραίτητα.

Ωροσκόπος και Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω

Ο ωροσκόπος του στον Αιγόκερω είναι αυτός που τον κάνει τόσο φιλόδοξο, συντηρητικό, οργανωτικό και σκληρό ηγέτη. Το γεγονός ότι και ο Βόρειος Δεσμός του είναι εκεί, ενισχύει τον εγωισμό του και την αίσθηση πως είναι μοναδικός και ξεχωριστός, ενώ πιστεύει ότι είναι μοίρα του να κρατήσει τα ηνία της χώρας του και να αναδιοργανώσει την κοινωνία της.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις εκλείψεις του 2016 και το παρ’ ολίγον πραξικόπημα, όταν ο Πλούτωνας άγγιξε τις μοίρες του ωροσκόπου του, ο Ερντογάν περιόρισε τις ελευθερίες των αντιπάλων του, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο σε όλους τους τομείς. Από εκεί και πέρα, συμπεριφέρεται με τον αέρα του κατακτητή, αλλά συγχρόνως φοβάται και τη σκιά του…

Ερντογάν και Τουρκία

Το 2020 είναι μια μοναδική χρονιά με πανίσχυρα αστρολογικά φαινόμενα, που έχουν αντίκτυπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σύνοδοι Κρόνου-Πλούτωνα και Δία-Πλούτωνα στον Αιγόκερω και οι εκλείψεις στον άξονα Αιγόκερου-Καρκίνου, που ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι, στον 1ο οίκο του Ερντογάν, δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν ανεπηρέαστο.

 

Βλέπουμε λοιπόν, να χρησιμοποιεί αυτή τη δυναμική με σκοπό να ακυρώσει το καθεστώς, που προϋπάρχει στην περιοχή του Αιγαίου και της Μεσογείου γενικότερα, αμφισβητώντας τα όρια (Κρόνος), επιδεικνύοντας επεκτατικές τάσεις (Δίας) και χρησιμοποιώντας ως μέσον τις έμμεσες απειλές και τον ψυχολογικό πόλεμο (Πλούτωνας). Κι αν κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι παίζει σπασμωδικά, είναι βέβαιο ότι βαδίζει βάσει σχεδίου και στρατηγικής, καθώς ο αστεροειδής Pallas (Αθηνά) βρίσκεται από την άνοιξη στον ωροσκόπο του.

 

Οι αστρολογικές όψεις στον χάρτη της Τουρκίας

Στον χάρτη της Τουρκίας, ο ωροσκόπος είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, στο απέναντι ζώδιο δηλαδή από τον ωροσκόπο του Ερντογάν. Αυτό σημαίνει ότι οι επιρροές είναι ταυτόχρονες και σε νευραλγικούς τομείς, όπως τον τομέα της αναζήτησης της προσωπικής ταυτότητας και τις σχέσεις με τους άλλους. Οι σημαντικές σύνοδοι που προαναφέραμε στον 7ο οίκο της Τουρκίας, σηματοδοτούν μια περίοδο διεθνών αντιπαραθέσεων, συμμαχιών και εχθρών.

 

Είναι σημαντικό επίσης να επισημάνουμε ότι σχηματίζουν συγχρόνως όψη τετραγώνου με τον γενέθλιο Ερμή-Κρόνο στον 4οοίκο, που αφορούν στην πατρίδα (πιέσεις που ασκούνται στους πολίτες της, την παρέμβαση στις αντιλήψεις τους, την πνευματική οπισθοδρόμηση, αλλά και την ιδέα ενός μεγάλου έθνους). Το 1923, ο Μουσταφά Κεμάλ ίδρυσε ένα κράτος προοδευτικό και με δυτικά πρότυπα, αποκόπτοντας τις θρησκευτικές παρεμβάσεις στο πολιτικό σκηνικό, κάτι που φαίνεται από την σύνοδο Ουρανού-Νότιου Δεσμού στους Ιχθύς και τον 9ο οίκο.

 

Οι προσωπικοί πλανήτες όμως του Ερντογάν, πάνω σε αυτό το σχήμα και ιδιαίτερα η κόντρα της Σελήνης-Άρη του, τον καθιστούν πολέμιο της προοδευτικότητας και η προσωπική του μάχη είναι να επαναφέρει τον λαό σε επαφή με το παρελθόν του, ενισχύοντας τα παραδοσιακά και θρησκευτικά στοιχεία. Ο διελαύνων Ουρανός απέναντι από τον Ήλιο της Τουρκίας – στον Σκορπιό, δεν περιγράφει μόνο τις αλλαγές, αλλά και το ρίσκο που παίρνει, όπως και την οικονομική αστάθεια στην οποία βρίσκεται.

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα της Άσης Μπήλιου και το asibiliou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ