Δίκη Χρυσής Αυγής: Όσα είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την καταδικαστική απόφαση - Σακελλαροπούλου: Μεγάλη μέρα για την Δημοκρατία (φωτό-βίντεο)

Όσα είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής... 

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν την ετυμηγορία στη Δίκη της Χρυσής Αυγής και οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «σημαντική για την Δημοκρατία». 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε πως «η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα».

(Photo: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Συμπλήρωσε, δε, πως «η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του, πριν από λίγο, τόνισε πως με την απόφαση αυτή «κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας».

«Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων, ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα» είπε, χαρακτηριστικά.

 

 

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε... Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» κατέληξε ο Πρωθυπουργός. 

Διαβάστε επίσης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσης Αυγής: Σήμερα η Δημοκρατία νίκησε, είναι στο χέρι μας να νικά καθημερινά (βίντεο)

Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Εφετείο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην "ηρωίδα" μάνα, Μάγδα Φύσσα.

«Επί 7 ολόκληρα χρόνια αυτό το βάρος το κουβαλούσε σχεδόν μόνη της» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την Μάγδα Φύσσα, ενώ συμπλήρωσε «παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια».

 (Photo: EUROKINISSI /ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

«Δεν είναι αθώοι, το γνωρίζουμε πολύ καλά, για τη δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό... Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας έτσι όπως αρμόζουν οι αγώνες αυτού του λαου, η ιστορία αυτού του τόπου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης. 

 

 

 

Σε ανακοίνωσή του μετά την καταδικαστική απόφασή, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως «Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία βρέθηκε, επίσης, έξω από το Εφετείο σήμερα, ανέφερε σε δήλωσή της «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη δημοκρατία. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί».

 

 

 

«Μέσα από τους καπνούς τον δακρυγόνων, την μυρωδιά της φωτιάς και την "δυσωδία" που προκάλεσαν τα κόμματα εξουσίας με την εμπλοκή τους σε μια ποινική υπόθεση για κομματική εκμετάλλευση, αναδύθηκε η απόφαση της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία για ακόμα μια φορά στάθηκε στο ύψος της, δικαιώνοντας τους νεκρούς. Εύγε στους δικαστές, αιδώς για το πολιτικό σύστημα» δήλωσε, με την σειρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Νωρίτερα, έξω από το Εφετείο ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε πει «Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ' όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε, λίγο πριν την ετυμηγορία, «εάν καταδικαστούν θα γιορτάσουμε μόνο για πέντε λεπτά. Από το έκτο λεπτό θα αρχίσουμε τον αγώνα για να ξεριζωθούν οι δηλητηριώδεις ιδέες τους, που αυτές δυστυχώς δεν έχουν καταδικαστεί, έχουν εμποτίσει το κυβερνητικό αφήγημα, το κυρίαρχο αφήγημα ακόμα και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το αφήγημα το ξενοφοβικό, το εθνικιστικό.

(Photo: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Οι φασίστες, οι ναζί κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να εμποτίσουν την ελληνική κοινωνία με αυτές τις δηλητηριώδεις. Το ΜέΡΑ25 μετά την καταδίκη των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει τον αγώνα ξανά από την αρχή εναντίον των ιδεών τους» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ