Αποκλειστική συνέντευξη με την Ιζαμπέλ Ραζή: Η Health Coach που σας «γιατρεύει» με ισορροπία, σύνδεση, δράση (Φωτό)

"Στα 50, μία γυναίκα έχει τη μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της"

Σήμερα φιλοξενούμε μια γυναίκα που από νομικός και Real Estate έγινε Health Coach. Ποια είναι όμως η Ιζαμπέλ Ραζή;

Λίγα λόγια για την Ιζαμπέλ Ραζή:

Η Ιζαμπελ Ραζή δημιουργεί συμμαχίες στο ταξίδι των πελατών της προς την ολοκλήρωση των στόχων τους στο τομέα της Υγείας τους με σκοπό μία Ισορροπημένη, Ευτυχισμένη και Ποιοτική Ζωή. Ως Health Coach, μοιράζεται με πάθος τη μέθοδο που βασίζεται στο τρίπτυχο Ισορροπία-Σύνδεση-Πράξη (BalanceConnectAct) μέσω «one-to-one» συνεδρίων, ομαδικών προγραμμάτων και «retreats» Ευεξίας που φιλοξενεί.

Η Ιζαμπέλ έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί ως Coach Υγείας από τον κορυφαίο οργανισμό των ΗΠΑ, the Institute of Integrative Nutrition. Ήταν αποτέλεσμα πραγματικής ανάγκης, αυθεντικής σύνδεσης με τον εαυτό της, έπειτα από ενδιαφέρουσες αλλαγές καριέρας, Νομική σε πολυεθνικές εταιρείες και Real Estate. Ζει μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, με την οικογένειά της και τα 3 της παιδιά.

www.isabellerazis.com

www.instagram.com/isabellerazis

Και τώρα η αποκλειστική συνέντευξη στο eirinika.gr

 

  1. Έχεις ιδρύσει την μέθοδο BCA, που σημαίνει Balance, Connect, Act. Στα Ελληνικά Ισορροπία, Σύνδεση, Δράση. Πως εμπνεύστηκες την μέθοδο αυτή; Απευθύνεται σε όλους;

 

Μια δική μου προσωπική βαθύτερη ανάγκη και αναζήτηση, αποτέλεσε το έναυσμα της Μεθόδου BCA. Το 3 στοιχεία της μεθόδου είναι εκείνα που έχω καταλήξει ότι βοήθησαν εμένα προσωπικά αλλά και τους πελάτες μου, να εντοπίσουν την βαθύτερη θέλησή τους για στόχους με νόημα, να εμπνευστούν για αλλαγή και να  βρουν την ισορροπία, να συνδεθούν και να δράσουν.

Παράλληλα, πηγή έμπνευσης μου είναι ο Joshua Rosenthal, ιδρυτής του Institute of Integrative Nutrition στη ΝΥ. Η ιδιαίτερη προσέγγιση του στα θέματα υγιεινής ζωής με ώθησε να αλλάξω τρόπο ζωής. Το 1ο κομμάτι του «puzzle» της Καλής Ζωής είναι η Ισορροπία μεταξύ Δουλειάς, Σχέσεων και Προσωπικής Ανάπτυξης. Αν δεν υπάρχει η Ισορροπία αυτή, τότε, αργά ή γρήγορα, έρχεται το αντίκτυπο στην υγεία μας. Το 2ο κομμάτι του «puzzle» είναι η Σύνδεση. Να συνδεόμαστε με τον εαυτό μας, ουσιαστικά, και, με τους άλλους, ειλικρινά. Για να υπάρξει όμως η Ισορροπία και η Σύνδεση, πρέπει να μάθουμε να δρούμε (και όχι απλά να αντιδρούμε).

Η μέθοδος αυτή απευθύνεται σε όλους. Σε όποιον νιώθει την ανάγκη να βελτιώσει την ποιότητας της ζωής του σε βάθος χρόνου και πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τον εαυτό του. Θα ανακαλύψει νέους ορίζοντες και ένα καινούργιο νόημα στη ζωή του με άμεσα αποτελέσματα στην υγεία και ευεξία του. Έτσι η μέθοδος αυτή που έχω δημιουργήσει, βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία, και αποτελείται από συγκεκριμένα εργαλεία, πλάνα, τακτικές και βήματα, με τα οποία μπορεί ο καθένας, σε όποια φάση της ζωής του και όπου και αν βρίσκεται, να πετύχει τους στόχους που θέλει για να βελτιώσει την ζωή του και να χαρεί τις απανωτές θετικές επιδράσεις σε όλους τους τομείς.

  1. Νομική, Real Estate και τώρα Health Coach. Τι σημαίνει για εσένα αυτή η αλλαγή. Τι έχεις να πεις στους ανθρώπους που σκέφτονται να αλλάξουν καριέρα και ψάχνουν το πάθος τους;

 

Πράγματι, στα 20 μου, μετά από 5 χρόνια σπουδών Νομικής στο Παρίσι με εξειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο εργάστηκα σε γνωστούς οργανισμούς. Απέκτησα γερές βάσεις και ικανοποιήθηκαν οι τότε ανάγκες μου. Αργότερα, ίδρυσα εταιρεία Real Estate και πούλησα με επιτυχία το όνειρο της Ελλάδας μας σε ξένους επενδυτές. Όμως, τότε ένιωσα την ανάγκη να ακολουθήσω έναν διαφορετικό δρόμο, πιο πλούσιο, με περισσότερο νόημα, έτσι ώστε να μοιραστώ τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, για να επηρεάσω θετικά και να υποστηρίξω ανθρώπους που θέλουν να έχουν περισσότερη Ισορροπία, περισσότερη Σύνδεση και να κάνουν τις αλλαγές που εκείνοι επιθυμούν, με συγκεκριμένα βήματα και τακτικές.

‘Ετσι, πιστοποιήθηκα ως Coach Υγείας από τον κορυφαίο οργανισμό των ΗΠΑ, the «Institute of Integrative Nutrition». Σήμερα, το επάγγελμα μου κουμπώνει με τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα και αυτό με κάνει να νιώθω μια ξεχωριστή πληρότητα. Η αλλαγή καριέρας είναι εφικτή σε κάθε ηλικία, αρκεί να το θέλεις και να ψάξεις αυτό που σε εκφράζει. Να απελευθερωθείς από τα όποια πρέπει. Να μάθεις να λειτουργείς αυθεντικά. Να βρείς υποστήριξη από ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Να κάνεις ένα βήμα την φορά και να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να γίνει το όνειρο σου πραγματικότητα. Αν όχι τώρα, πότε;

 

 

  1. Πως μπορεί μια δραστήρια γυναίκα να ισορροπήσει τους διαφορετικούς ρόλους μαμά 3 παιδιών/σύντροφος/επαγγελματίας κλπ Ειδικά όταν αυτό μοιράζεται μεταξύ Μόσχας και Αθήνας.

 

Ο κάθε ρόλος μου είναι ουσιαστικός και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της ζωής μου. Δεν υπάρχω χωρίς τα παιδιά μου, τον σύντροφο μου, την δουλειά μου. Όμως, βασική προϋπόθεση για να μπορέσω να ικανοποιώ τις ανάγκες όλων είναι να κρατώ χρόνο για τον εαυτό μου. Να κάνω αυτά που είναι αναγκαία για την εσωτερική μου ισορροπία. Να γυμνάζομαι, να τρέφομαι καλά, να φροντίζω τον εαυτό μου, να αναπτύσσομαι προσωπικά, να κρατώ χρόνο για τους φίλους μου. Αυτά είναι που μου δίνουν την απαραίτητη ενέργεια και σωστή διάθεση να συνδεθώ ουσιαστικά με την οικογένεια μου και να αναπτυχθώ σαν επαγγελματίας. Επίσης, έχω μάθει να προσαρμόζομαι στις δυσκολίες και να τις βλέπω σαν μία πρόκληση για αυτό-βελτίωση.

Το δε μοίρασμα του χρόνου Μόσχα-Αθήνα έχει ανοίξει τους ορίζοντες μου και δεν το είδα ποτέ σαν τροχοπέδη αλλά σαν ευκαιρία. Νιώθω ευγνώμων που πλέον γνωρίζω καθημερινά τόσους διαφορετικούς ανθρώπους στις συνεδρίες, στα σεμινάρια και στα retreats ευεξίας που οργανώνω. Η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει να μην υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί, και χαίρομαι όταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο εκτιμούν και βιώνουν τα οφέλη της μεθόδου BCA. Ανεξαρτήτως κουλτούρας και χώρας, όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, να νιώθουμε ευτυχισμένοι, πλήρεις και ισορροπημένοι, και με χαροποιεί που μπορώ να δημιουργήσω συμμαχίες με τους πελάτες μου, να είμαστε συνοδοιπόροι δηλαδή στο ταξίδι αλλαγής και βελτίωσης της υγείας και της ευεξίας τους που έχουν επιλέξει να κάνουν μαζί μου.

  1. Η πανδημία είναι μια αφορμή να επαναπροσδιορίσει κανείς τις προτεραιότητες. Ποιά είναι τα πιο συχνά θέματα που απασχολούν τους πελάτες σου και τον κόσμο;

 

Ακούω συχνά τον κόσμο γύρω μου, και ειδικά τους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμένα, να καταβάλλονται από άγχος και αδυναμία να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στην αβεβαιότητα για το μέλλον. Δυστυχώς, η πανδημία είναι μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε σε ατομικό επίπεδο. Όμως, μέσα σε αυτές τις δυσοίωνες συνθήκες το μόνο που εξαρτάται πραγματικά από εμάς είναι το πόσο και πώς φροντίζουμε τον εαυτό μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και που είναι αποδεδειγμένο ότι θα μας οχυρώσει είναι να τηρούμε τους κανόνες σωστής διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής.

Να δημιουργήσουμε συνήθειες και ρουτίνες που θα μας υποστηρίζουν καθημερινά. Επίσης, μας δημιουργείται η ευκαιρία να αναπτυχθούμε προσωπικά και να βρούμε νέους τρόπους σύνδεσης με τον εαυτό μας και με τους γύρω μας. Ας πάρουμε λοιπόν την πανδημία σαν μία μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται για να αλλάξουμε τις συνήθειες μας σε βάθος χρόνου και να μάθουμε να ζούμε καλύτερα και πιο ουσιαστικά.

  1. Αναφέρεις συχνά με το πως να μεγαλώσει κανείς όμορφα, με αξιοπρέπεια και να αγκαλιάσει τον χρόνο αρμονικά. Πως μπορεί να το κάνει αυτό μια γυναίκα στα 50;

Τον χρόνο δεν τον ελέγχουμε και το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Όμως, στο χέρι μας είναι το πως θα περνάει ο χρόνος επάνω μας και το τί σημάδια θα αφήσει. Ας μην γελιόμαστε, δεν είναι εύκολο για μία γυναίκα να βλέπει τα σημάδια του χρόνου στο σώμα και στο πρόσωπο της. Όμως υπάρχουν τρόποι, χωρίς να καταφύγει σε ακραίες θεραπείες ή επεμβάσεις, η ώριμη γυναίκα να διατηρεί την νεανική της εμφάνιση και να ανακτήσει την ενέργεια της. Στα 50, μία γυναίκα έχει τη μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Τα παιδιά της έχουν μεγαλώσει και έχει επιτέλους την δυνατότητα να ασχοληθεί με τον εαυτό της και γιατί όχι να επαναπροσδιοριστεί επαγγελματικά. Είναι θέμα επιλογής, και αυτός είναι ένας από τους τομείς που εξερευνώ καθημερινά με τις πελάτισσές μου που θέλουν να μεγαλώσουν όμορφα. Η θα αφεθείς στο έλεος του χρόνου ή θα πάρεις την ζωή που σου ανήκει στα χέρια σου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ