5 σημάδια ότι νοιάζεστε υπερβολικά για την γνώμη των άλλων - Γίνεστε «κοινωνικός χαμαιλέων»

Αν ανησυχείτε για το ότι δεν θα σας συμπαθήσουν γι αυτά που κάνετε, ίσως χρειάζεται να περιβάλλεστε από καλύτερους ανθρώπους.

Για χρόνια, έδινα πολλή σημασία στο τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα. Ήθελα όλοι να με συμπαθούν και αν δεν το έκαναν, κατέρρεα. Αυτά τα συναισθήματα με οδήγησαν στο να προσπαθώ συνεχώς να ευχαριστήσω τους πάντες στην ζωή μου. Έτσι, άλλαξα τα πάντα στην συμπεριφορά μου χωρίς καν να το καταλάβω.

Βλέπετε, δεν είχα συνειδητοποιήσει τόσο πόσο πολύ είχα αλλάξει. Έτσι, είναι πιθανό να κάνετε δύσκολη την ζωή σας με τον ίδιο τρόπο.

Παρακάτω βρίσκονται 5 σημάδια που υποδεικνύουν πως νοιάζεστε υπερβολικά για την γνώμη των άλλων.

  1. Προσπαθείτε να διαβάσετε τις σκέψεις των άλλων.

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είστε μέντιουμ- αλλά αυτό δεν σας σταματά από το να προσπαθείτε να γίνετε. Όποτε είστε μαζί με άλλους προσπαθείτε να ανακαλύψετε τι σκέφτονται κάθε στιγμή. Επίσης όταν μιλούν ψάχνετε πίσω από τις λέξεις τους προσπαθώντας να βρείτε κάποιο κρυμμένο μήνυμα. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές αποτύχετε να διαβάσετε το μυαλό κάποιου, συνεχίζετε να προσπαθείτε.

  1. Ξανά σκέφτεστε παλιές συζητήσεις.

Κάθεστε ξύπνιοι μέχρι τις δύο το βράδυ και θυμάστε μια συζήτηση που είχατε δύο χρόνια πριν όπου είπατε κάτι λάθος. Μετά από κάθε συζήτηση που έχετε, χρειάζεστε χρόνο για να την εξετάσετε αργότερα. Τι θα μπορούσατε να είχατε πει διαφορετικά, αν ήταν ειλικρινής ο άλλος κτλ…

  1. Γίνεστε «κοινωνικός χαμαιλέων».

Οι ομάδες σας δυσκολεύουν επειδή δεν μπορείτε να καταλάβετε τι θέλει ο καθένας από εσάς. Ωστόσο, όταν βρίσκεστε μόνο με ένα άτομο είστε πολύ καλύτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή γίνεστε αυτό που νομίζετε ότι θέλει ο άλλος να γίνετε. Σαν τον χαμαιλέοντας πλάθετε την προσωπικότητα, τα ενδιαφέρονται και τις απόψεις σας ανάλογα με το άτομο που συζητάτε αναφέρει το Awaken.

  1. Σκέφτεστε πολύ τι να πείτε.

Κάθε κατάσταση για εσάς πρέπει να είναι προσχεδιασμένη. Χρειάζεστε χρόνο για να σκεφθείτε όλα όσα θα πείτε σε κάποιον. Αν δεν καταφέρετε να σχεδιάσετε από πριν όλα όσα θα πείτε μπερδεύετε τα λόγια σας και πανικοβάλλεστε.

  1. Λέτε χαζά ψέματα.

Όπως όλοι έχετε τα δικά σας χόμπι και απόψεις. Μερικά από αυτά ίσως να μην θεωρούνται τόσο φυσιολογικά. Ωστόσο συχνά φοβάστε να αφήσετε τους άλλους να δουν τον πραγματικό σας εαυτό. Έτσι λέτε μικρά ψέματα για το τι σας αρέσει και τι όχι καθώς και για τις απόψεις σας σχετικά με τον κόσμο.

Πρέπει όμως να καταλάβετε κάτι. Αυτή είναι η ζωή σας και κανενός άλλου. Αν και μπορεί να είναι δύσκολη πρέπει να μάθετε να μην φοβάστε ότι θα σας κρίνουν. Αντιθέτως, μάθετε να κάνετε ό, τι σας κάνει χαρούμενους και περάστε χρόνο με άτομα που σας αγαπούν γι αυτό που είστε. Αν ανησυχείτε για το ότι δεν θα σας συμπαθήσουν γι αυτά που κάνετε, ίσως χρειάζεται να περιβάλλεστε από καλύτερους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ