Κορωνοϊός - Κικίλιας: Οι 9 περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα - Ανησυχητική η κατάσταση λέει ο Τσιόδρας (βίντεο)

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ... 

Καμπανάκι για 8 νομούς τις χώρας, για τη Δυτική Αττική αλλά και για την πίεση που δέχονται λόγω κορωνοϊού οι ΜΕΘ, σήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

"Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση", είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και τόνισε ακόμη πως τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται σε Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ξάνθη, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Φλώρινα.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στη δυτική Αττική, συνέχισε ο υπουργός μεταφέροντας τα στοιχεία που του παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας για ποσοστά 83% κάλυψης στις ΜΕΘ στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

"Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα, τίθεται το εξής ερώτημα: αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων, για υγεία σε όλο τον κόσμο, ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;" διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: "Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα".

 

 

 

Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα

"Είναι το πιο εύκολο να υπάρξει μετάδοση εντός της οικίας μας. Είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα", τόνισε επίσης ο υπουργός στέλνοντας ένα μήνυμα ενόψει των γιορτών.

"Με εντολή του πρωθυπουργού, είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον εμβολιασμό. Λίαν συντόμως θα μπορέσουμε με ασφάλεια και οργάνωση να εμβολιάσουμε τους συμπολίτες μας.

Αυτή η προσπάθεια δεν είναι κομματική, είναι εθνική. Περιλαμβάνει όλα τα κόμματα, την ελληνική Εκκλησία, τους ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, τα επιστημονικά επιμελητήρια", είπε ο Υπουργός, στέλνοντας μήνυμα ενότητας σε ό, τι αφορά το ζήτημα με τους εμβολιασμούς.

 

 

 

"Είμαστε πεπεισμένοι πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συναισθήματος. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους. Θα οδηγήσει στο να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω κι αυτό είναι ένα μήνυμα ιερό", είπε καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ