Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Του ονείρου! - Χοιρινό ρολό γεμιστό με μήλα & σάλτσα αποξηραμένων φρούτων - Η Ντίνα Νικολάου μεγαλουργεί

Γιορτινό χοιρινό ρολό που τα φρούτα το κάνουν ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και αποξηραμένα σύκα μειώνοντας την ποσότητα από τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα.

ΥΛΙΚΑ
1-1,2 κιλά χοιρινή σπάλα, ανοιγμένη για γεμιστή
3 μήλα
6 φέτες μπέικον
3 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα ολόκληρα
50 γρ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
100 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
50 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
1 ξύλο κανέλα
½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1: Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε μικρούς κύβους.

ΒΗΜΑ 2: Βάζω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μήλα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά.

ΒΗΜΑ 3: Τοποθετώ τη σπάλα σε μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι την ανοίγω σε ορθογώνιο. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και απλώνω τις φέτες μπέικον. Αδειάζω τους κύβους των μήλων και τους απλώνω σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζω με το κύμινο και το δυόσμο, κλείνω τη σπάλα σε ρολό και δένω με σπάγκο κουζίνας.

ΒΗΜΑ 4: Κόβω τα κρεμμύδια στη μέση και τα τοποθετώ σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Βάζω το χοιρινό επάνω στα κρεμμύδια, σκορπίζω τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το ξύλο κανέλας, ραντίζω με το ελαιόλαδο και προσθέτω λίγο νερό στο ταψί.

ΒΗΜΑ 5: Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ελέγχω τακτικά μήπως χρειάζεται λίγο νερό, έτσι ώστε να μην καούν τα κρεμμύδια και τα αποξηραμένα φρούτα.

ΒΗΜΑ 6: Αποσύρω το ταψί από το φούρνο, βγάζω το χοιρινό και το αφήνω σκεπασμένο σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι, αφαιρώ όσο περισσότερο λίπος υπάρχει στο ταψί και μεταφέρω τα κρεμμύδια, τα αποξηραμένα φρούτα και τα ζουμάκια σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιώ τα υλικά, προσθέτοντας 50 ml νερό. Αδειάζω τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, διορθώνω το αλατοπίπερο και βράζω για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

ΒΗΜΑ 7: Σερβίρω το χοιρινό κομμένο σε χοντρές φέτες, σκορπίζω λίγα αποξηραμένα φρούτα και ραντίζω με τη σάλτσα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ