Κορωνοϊός: Νέο lockdown στην Ελλάδα - Αυστηρά μέτρα από αύριο - Τέλος σε κομμωτήρια και click away

Όλα όσα θα ισχύσουν 

Νέο lockdown και αυστηρότερα μέτρα θα έχουμε από αύριο στην Ελλάδα, σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα αναμένεται να σταματήσει η παράδοση εκτός (click away) στα εμπορικά καταστήματα, ενώ κλείνουν εκ νέου βιβλιοπωλεία κομμωτηρία, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ.

Εκτός αυτού σταματούν και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα" είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Οι δραστηριότητες αυτές θα επανέλθουν σε λειτουργία στις 11 Ιανουαρίου όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς, όπως είπε ο κ.Πέτσας, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

 

Η λήψη των μέτρων αποφασίστηκε επειδή όπως είπε ο κ.Πέτσας τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών, σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Δυστυχώς, περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ενώ περισσότεροι από 400 εξακολουθούν να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα δεδομένα αυτά επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορωνοϊού στην Πατρίδα μας" πρόσθεσε ο κ.Πέτσας "ιδίως τώρα, που η ελπίδα του εμβολίου δεν είναι ευχή ή προσδοκία. Αλλά πραγματικότητα, σε εξέλιξη".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ