Κτηνίατροι δίνουν συμβουλές: Αυτά είναι τα 10 λάθη που κάνουμε με τα ζωάκια μας - Μήπως να πάρετε άλλη μια άμμο για την γάτα;

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Το να έχουμε ένα ζωάκι υπό την προστασία μας δεν είναι πάντα εύκολο είναι ωστόσο μια πανέμορφη εμπειρία.

Η σχέση που αναπτύσει κανείς μαζί τους είναι μοναδική αλλά καλούμαστε να μάθουμε πως πρέπει να φροντίζουμε σωστά τα κατοικίδια μας.

Από την κοινωνικοποίησή τους μέχρι το χτένισμα και την άμμο της γάτας αυτές είναι οι συμβουλές που είχαν αν δώσουν στον Insider κτηνίατροι.

Μην προσπαθήσετε να χτενίσετε τον σκύλο ή την γάτα σας αν έχει μπερδευτεί το τρίχωμά τους.

Αν έχει γίνει κόμπος στο σημείο μην προσπαθήσετε να τον κόψετε λέει η Christie Long γιατί είναι πολύ πιθανό να κόψετε κατά λάθος το αυτί ή το δέρμα του ζώου.

Τα ζώα πρέπει να κοινωνικοποιηθούν από μικρά

Photo: Pixabay

Σύμφωνα με την Long αν και είναι καλό να κρατάμε τα κουτάβια μακριά από σκυλιά για τα οποία δεν γνωρίζουμε αν είναι εμβολιασμένα ή όχι, πρέπει να έρχονται σε επαφή με άλλα σκυλάκια αλλά και με ανθρώπους από μικρή ηλικία.

Μήπως να πάρεις άλλη μια άμμου για την γάτα;

Photo: Pixabay

«Οι γάτες χρειάζονται αρκετό καθαρό χώρο και πολλοί ειδικοί λένε ότι για κάθε γάτα θα πρέπει να έχετε μια άμμο και άλλη μια επιπλέον» λέει η Long.

Μην ξεχνάτε να περιποιείστε τα νύχια του σκύλου σας

Photo: Pixabay

Σύμφωνα με την Shelly Zacharias τα μακριά νύχια μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας αλλά και να προκαλούν πόνο στον σκύλο σας.

Προσοχή όταν γνωρίζονται τα σκυλιά μεταξύ τους

Photo: Pixabay

Η Zachariasν είπε ακόμα στον insider όταν καλό θα είναι να μην αφήνουμε τα σκυλιά μας να μυρίζονται για πρώτη φορά μύτη με μύτη καθώς είναι επικίνδυνο.

«Μια δαγκωνιά στο πρόσωπο θα ήταν πολύ γρήγορο να γίνει» είπε και πρόσθεσε ότι είναι καλύτερα μόλις πάρετε την συγκατάθεση του άλλου «ιδιοκτήτη» να αφήσετε το σκυλάκι σας να αρχίζει να μυρίζει το άλλο ζώο πρώτα από την ουρά προς το πρόσωπο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ