"Γυναικεία ηγεσία στη νέα εποχή" : Διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας (βίντεο)

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. θα πραγματοποιήσει την εισαγωγική τοποθέτηση με θέμα : «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως προϋπόθεση του έμπρακτου σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων»

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, το “Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα” του EPLO, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα : «Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή».

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. θα πραγματοποιήσει την εισαγωγική τοποθέτηση με θέμα : «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως προϋπόθεση του έμπρακτου σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων».

Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Σπυρίδωνα Φλογαϊτη, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτή και δικηγόρο (video), την κα Elena Salgado Mendez πρ. αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας (video), την καθηγήτρια Hilde Caroli Casavola University of Molise (video).

Κεντρικές τοποθετήσεις θα κάνουν οι  :

Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην υπουργός και Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι,

Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, 

Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Α.Ε. και 

Μαριάννα Κάλμπαρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος ΔΣ ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι.

Το νεοσύστατο “Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα” αποτελεί μία αυτόνομη μονάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Ο στόχος του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι. συνοψίζεται στην προώθηση της γνώσης και του προβληματισμού για τα μεγάλα ζητήματα σχετικά με την Ισότητα των Φύλων.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν on line την εκδήλωση κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ