O διασημότερος interior designer -Karim Rashid φοράει τα αγαπημένα του πολύχρωμα ρούχα & γυμνάζεται χορεύοντας - Τα βίντεο με τον coronadance έγιναν trend

Ο κόσμος του Καρίμ Ρασίντ έχει χρώμα , θετική ενέργεια, κίνηση

Ο Καρίμ Ρασίντ (Karim Rashid) είναι ένας από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ού αιώνα. Ο Ρασίντ δεν έχει εργαστεί αποκλειστικά και μόνο ως interior Designer, αλλά κατά καιρούς έχει ασχοληθεί με τη μουσική, τη διδασκαλία, τη μόδα και τέλος με τη συγγραφή.

Το 1982 πήρε πτυχίο στο βιομηχανικό σχεδιασμό από το πανεπιστήμιο Carleton στην Οττάβα του Καναδά. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές σχεδίου στη Νάπολη της Ιταλίας, με τον Εττόρε Σόττσας και άλλους, κατόπιν κινήθηκε προς το Μιλάνο για ένα έτος στο στούντιο Rodolfo Bonetto.

 

 

Μετά την επιστροφή του στον Καναδά, εργάστηκε για επτά έτη με τους βιομηχανικούς σχεδιαστές KAN. Ενώ ήταν στην KAN, ταυτόχρονα σχεδίασε τη συλλογή της Babel Fashion και της North μεταξύ 1985-91.

Το 1993 ξεκίνησε στην πόλη της Νέας Υόρκης την πρακτική του, όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Άνοιξε το γραφείο του το 1991 και εργάστηκε για μερικές εταιρίες σχεδίου. Παράλληλα συνεργάστηκε με άλλους σχεδιαστές σε συλλογές από το 1985, όπως ο Matthew Drutt, ο οποίος είναι Associate Curator για την έρευνα στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο οποίο έχουν οργανώσει πολυάριθμες εκθέσεις συμπεριλαμβανομένων των Art of the Motorcycle και Amazons of the Avant-Garde.

 

 

Καθιέρωσε την ιστοσελίδα του Γκούγκενχαϊμ το 1995 και επιτηρεί την ανάπτυξη του εικονικού του μουσείου.

Είναι κριτής για διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς και γράφει άρθρα για περιοδικά σχεδίου. Ήταν καθηγητής βιομηχανικού σχεδιασμού για δέκα χρόνια στο University of the Arts στη Φιλαδέλφεια, στο Pratt Institute, στη σχολή σχεδίου Rhode Island και στο Ontario College of Art και έχει δώσει διαλέξεις διεθνώς.

 

 

Το 2001 δημοσιεύτηκε το πρώτο βιβλίο του ‘I want to change the world’ από τις εκδόσεις Rizzoli Universe. Ο Καρίμ Ρασίντ έχει κυκλοφορήσει δύο CD για την Neverstop Music. Eπίσης, εξέδωσε τη διεθνή επετηρίδα σχεδίου #18 για την Laurence King.

 

 

Από το 1983 έχει συνεργαστεί με πάνω από 150 εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Ο Καρίμ Ρασίντ επιμελήθηκε επίσης την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Semiramis, στην Κηφισιά για το οποίο, μάλιστα, κέρδισε δυο βραβεία το 2005.

 

 

Ο κόσμος του Καρίμ Ρασίντ έχει χρώμα , θετική ενέργεια, κίνηση.

 

 

Εν μέσω καραντίνας ο διάσημος σχεδιαστής φοράει τα αγαπημένα του κουστούμια και φορμάκια και γυμνάζεται χορεύοντας.

 

 

Τα βίντεο που ανεβάζει στο Instagram, είναι τόσο δημοφιλή που γίνονται κάτι παραπάνω από "Viral".

Ο νέος "coronadance" που λανσάρει έγινε το απόλυτο Trend.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ