Το απόλυτο Made in Greece: Η Mary Katrantzou σχεδιάζει τσάντες για τον Bulgari! H Ελληνίδα που θαυμάζουμε στον οίκο μόδας από την Ήπειρο (φωτο)

Ερμηνεύει με τον δικό της τρόπο το Serpenti!

Η Μαίρη Κατράντζου συνεργάζεται με τον οίκο μόδας με καταγωγή από την Ήπειρο φέρνοντάς μας μια μοναδική limited συλλογή αξεσουάρ.

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια - φαινόμενο, που έχει ντύσει μερικές από τις διασημότερες γυναίκες της showbiz, ερμηνεύει τώρα με τον δικό της τρόπο το Serpenti, το ερπετό - σύμβολο του οίκου και δημιουργεί πανέμορφες τσάντες για τον Bulgari.

Η ίδια έγραψε σε ένα από τα ποστ της για την συνεργασία ότι:

«Η ιδέα πίσω από την συνεργασία μου με τον Bulgari ήταν να ερμηνεύσω με τα δικά μου μάτια το Serpenti. Ήθελα να δώσω έμφαση στη σημασία του συμβολισμού, που έχει τις ρίζες του πίσω στην αρχαία Ρωμαϊκή και Ελληνική μυθολογία. 

Με γνώμονα την ιδέα της μεταμόρφωση, η πρόθεσή μου ήταν να αναδείξω το Serpenti ως ένα σύμβολο αναγέννησης, μεταμόρφωσης και ίασης».

Στο Instagram του οίκου έχουν αναρτηθεί ήδη φωτογραφίες με την Μαίρη Κατράντζου να κρατά δύο από τις τσάντες που έφτιαξε. Να σημειωθεί ότι η συλλογή «Bvlgari Serpenti Through the Eyes of Mary Katrantzou» θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα υπέροχο ροζ clutch σε σχήμα κεφαλιού φιδιού, αλλά και μια πράσινη μικρή τσάντα. Και τις δύο κοσμούν πολύτιμοι λίθοι και περίτεχνα σχέδια.

Σε άλλο πάλι βίντεο βλέπουμε την «μεταμόρφωση σε κίνηση». Πώς δημιουργήθηκαν οι πανέμορφες αυτές τσάντες και τα κοσμήματα.

Ο οίκος Bulgari έχει ως αφετηρία το έτος 1884, όταν ο Έλληνας μετανάστης Σωτήριος Βούλγαρης (1857 – 1932) με καταγωγή από την τουρκοκρατούμενη ακόμα Ήπειρο και συγκεκριμένα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, άνοιξε κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη.

Η τέχνη πέρασε στους απογόνους του και η επιχειρηματικότητα άνθισε κυρίως τη δεκαετία του ’70, όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο). Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 230 καταστήματα σ’ όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια ο Bulgari έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που φέρουν την ονομασία του, σε συνεργασία με την αλυσίδα Marriott. Το πρώτο ξενοδοχείο άνοιξε στο Μιλάνο το 2004 και ακολούθησε στο Μπαλί το 2006. Το 2001 ο οίκος Bulgari έγινε και μυθιστόρημα, γραμμένο κατά παραγγελία από την Βρετανίδα συγγραφέα Φέι Γουέλντον, με τον τίτλο “Bulgari Connection“

Το αρχικό κατάστημα του 1884 στην οδό Condotti της Ρώμης, υπάρχει ακόμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ