Η εικόνα της ημέρας ενόψει του Καθολικού Πάσχα: Ταπεινός ο Πάπας Φραγκίσκος την Μεγάλη Παρασκευή (βίντεο)

Χοροστάτησε στον εορτασμό του Πάθους του Κυρίου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Χθες οι Καθολικοί γιόρτασαν την Μεγάλη Παρασκευή με την εικόνα του πάπα Φραγκίσκου να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στον εορτασμό του Πάθους του Κυρίου στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, με περιορισμένους προσκυνητές να παρευρίσκονται λόγω της πανδημίας.

Στην εικόνα του Reuters τον βλέπουμε ξαπλωμένο με το κεφάλι του στραμμένο προς τα κάτω, να τελεί την προσευχή.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reuters (@reuters)

Μετά τον εορτασμό, στις 21:00 τοπική ώρα πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος του Σταυρού στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Η Μεγάλη Παρασκευή σηματοδοτεί τη σταύρωση του Ιησού και το θάνατό του στο Γολγοθά, κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Παρασκευή πριν από την Κυριακή του Πάσχα. 

Ο πάπας επισκέφθηκε την αίθουσα όπου εμβολιάζονται άστεγοι και οικονομικά ασθενέστεροι

Την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Αίθουσα Παύλος ο ΣΤ' στο Βατικανό, όπου τις ημέρες αυτές εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, άστεγοι και άποροι πολίτες. Έως τώρα έχουν χορηγηθεί οκτακόσια εμβόλια, ενώ συνολικά οι εμβολιασμοί αναμένεται να φτάσουν τους χίλιους διακόσιους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Αγίας Έδρας, η οποία στηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό πιστών. Ο πρώτος ηλικιωμένος άστεγος που εμβολιάσθηκε ζει στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου και παρά κάποιες αρχικές του επιφυλάξεις, νίκησε τον φόβο και μετά την χορήγηση του σκευάσματος, ένιωσε μόνον μια ελαφρά ενόχληση στο μπράτσο όπου του έγινε η ένεση.

Ο πάπας συνομίλησε με γιατρούς, νοσοκόμους, με τους πολίτες που περίμεναν την σειρά τους και παρακολούθησε την διαδικασία χορήγησης των εμβολίων. Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η έκκληση του Φραγκίσκου «να μην αποκλεισθεί κανείς από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid 19», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης και φέτος (για δεύτερη συνεχή χρονιά) δεν θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis) που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή στο Κολοσσαίο. ‘Όλες οι θρησκευτικές τελετές στις οποίες θα παραστεί ο ποντίφικας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Βατικανού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ