Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: "Ο φάκελος βρίσκεται στη δικαιοσύνη - Το δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα - Πάνω από 200.000 ευρώ"

.Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής, καθώς το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη

«Ο “φάκελος” του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

.Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης  μιλώντας στον ANT1 το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής, καθώς το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη.

Μόλις όμως ολοκληρωθούν θα διατυπωθεί η απαίτηση και οι πληροφορίες- από τις καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης- κάνουν λόγο για ποσό που ξεπερνάει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ο τηλεπαρουσιαστής έχει στείλει εξώδικο στο υπουργείο Εργασίας.

Για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «γι΄αυτόν τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος».

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει, προ ημερών, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, υπολογίζεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης έλαβε 200.000 ευρώ. 

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, «ο “φάκελος” του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω».

«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», διευκρίνισε. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ