Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα βασικά πινέλα μακιγιάζ και τη χρήση τους - Ποιο είναι για ρουζ, ποιο για contour

Το κάθε πινέλο είναι για άλλ χρήση.... 

Η τέλεια εφαρμογή χρειάζεται και τα κατάλληλα εργαλεία, στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή τα πινέλα μακιγιάζ. Ποια είναι λοιπόν αυτά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις όμορφη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα με φυσικό αποτέλεσμα;

Η λίστα που ακολουθεί θα σε κατατοπίσει σχετικά με τα πινέλα μακιγιάζ που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου, αλλά και τον τρόπο χρήσης του καθενός.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εμπόριο μπορείς να βρεις οικονομικά σετ με τα βασικά πινέλα φτιαγμένα από συνθετική τρίχα. Υπάρχουν όμως και επαγγελματικά σετ πινέλων από φυσική τρίχα που συνήθως δημιουργούν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, καθώς προσφέρουν καλύτερη ανάμειξη των προϊόντων.

Το βασικό στην επιλογή του ιδανικού για εσένα σετ πινέλων μακιγιάζ είναι να βρεις αυτό που σε βολεύει περισσότερο. Κάθε γυναίκα άλλωστε έχει τον δικό της τρόπο στο βάψιμο των ματιών και του προσώπου της γενικότερα.

Πινέλα για μέικ απ (foundation) και τι κάνει το καθένα

Η δημιουργία της τέλεια βάσης στο μακιγιάζ αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κομμάτι. Άλλωστε, είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο θα δημιουργήσεις το έργο τέχνης σου.

Στα πινέλα του make up υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Θα πρέπει να βρεις λοιπόν αυτό που σου ταιριάζει και να το χρησιμοποιήσεις ανάλογα για να απλώσεις το foundation σου.

Stippling Brush

Stippling Brush: Πρόκειται για ένα φλατ στρογγυλό πινέλο που συνήθως είναι φτιαγμένο από 2 υλικά. Προσφέρει απαλό και φυσικό αποτέλεσμα με airbrushed εφέ και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για την εφαρμογή του μέικ απ. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί εξίσου και για ρουζ, μπρόνζερ, πούδρα ή γυαλάδες. Είναι ιδανικό για προϊόντα σε μορφή πούδρας, αλλά μπορεί να απλώσει και υγρά ή κρεμώδη καλλυντικά.

Tapered Foundation Brush

Tapered Foundation Brush: Το πινέλο αυτό είναι φλατ και πυκνό σε σύνθεση. Προσφέρει απαλό άγγιγμα και ακρίβεια στην εφαρμογή του προϊόντος. Είναι κατάλληλο για μέτρια και υψηλή κάλυψη με υγρό make up. Το σχήμα του μοιάζει με αυτό του concealer αλλά είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος.

Στρογγυλό πινέλο make up

Στρογγυλό πινέλο make up: Μοιάζει αρκετά με το stippling brush, με την διαφορά ότι η μύτη του είναι πιο στρογγυλεμένη. Έχει πυκνές τρίχες και εφαρμόζει το foundation ομοιόμορφα και αψεγάδιαστα. Το στρογγυλό του σχήμα δίνει τη δυνατότητα στις τρίχες να κάνουν ανάμειξη του υγρού, κρεμώδους ή powder προϊόντος καθώς το απλώνουν.

Beauty Blender: Δεν είναι πινέλο, αλλά σφουγγαράκι. Χρησιμοποιείται όμως επίσης για το make up, καθώς και το concealer. Το σχήμα του είναι τριγωνικό ή ωοειδές (σαν αβγό) και απλώνει ομοιόμορφα το υγρό ή κρεμώδες foundation, προσφέροντας πλήρη κάλυψη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Υπάρχουν βέβαια και makeup artists που το χρησιμοποιούν για baking, φωτοσκιάσεις και για την εφαρμογή κρεμώδους ρουζ.

Kabuki Brush και η πολλαπλή χρήση του στο μακιγιάζ

Χαρακτηρίζεται και ως πολυεργαλείο. Έχει αφράτη και απαλή υφή, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την εφαρμογή καλλυντικών σε μορφή σκόνης σε μεγάλες περιοχές τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος. Το αποτέλεσμα που δημιουργεί είναι απαλό και πολύ φυσικό.

Το πινέλο Καμπούκι είναι φλατ στην κορυφή του, έχει απαλές και πυκνές τρίχες, ενώ συνήθως η βάση του είναι πολύ κοντή.

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απλώσεις την πούδρα, το ρουζ, αλλά και το powder highlighter σου.

Concealer makeup brush

Concealer makeup brush

Αν προτιμάς να απλώνεις το κονσίλερ σου με πινέλο, τότε το συγκεκριμένο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Μοιάζει με το φλατ, πυκνό πινέλο του μέικ απ, αλλά είναι πιο μικρό. Έτσι, βολεύει στην άψογη κάλυψη των σημείων που θέλεις να κρύψεις.

Χρησιμοποίησε το με ένα υγρό concealer κάτω από τα μάτια, γύρω από τη μύτη ή όπου αλλού χρειάζεται να δώσεις φως.

Πινέλο για πούδρα

Πινέλο για πούδρα

Πέρα από το Καμπούκι, το ιδανικό πινέλο πούδρας είναι μεγάλο, πυκνό και αφράτο. Το σχήμα του είναι θολωτό με μακριές τρίχες.

Χάρη στο σχέδιο του, συγκρατεί την απαραίτητη ποσότητα του powder ή compact προϊόντος που θα χρειαστείς και το απλώνει ομοιόμορφα στην επιδερμίδα σου. Για τον λόγο αυτό άλλωστε πριν αρχίσεις την εφαρμογή συνιστάται να το τινάξεις ελαφρώς. Με αυτό τον τρόπο αφαιρείται η περίσσεια ποσότητα και αποφεύγεις ένα cakey εφέ.

Αν διαθέτεις ένα μικρό πινέλο πούδρας, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για την εφαρμογή τερακότας ή ρουζ.

Πινέλο για ρουζ ή bronzer ιδανικό για κοντούρινγκ

Πινέλο για ρουζ ή bronzer

Ένα καλό πινέλο για ρουζ έχει την ίδια αφράτη όψη με αυτό της πούδρας, μακριές τρίχες και θολωτό σχήμα. Η βασική του διαφορά είναι το μικρότερο του μέγεθος. Έτσι προσαρμόζεται καλύτερα στην περιοχή των ζυγωματικών που θέλεις να δώσεις χρώμα.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο πινέλου χρησιμοποιείται και για την εφαρμογή του bronzer και για να κάνεις εύκολα τα κοψίματα μακιγιάζ που χρειάζεσαι για να απογειώσεις το βάψιμο σου.

Κι αν θες το αποτέλεσμα να είναι πιο επαγγελματικό, προτίμησε ένα γωνιακό πινέλο για ρουζ ή τερακότα. Το σχήμα του ακολουθεί καλύτερα τα οστά των ζυγωματικών και δημιουργεί ένα πιο φυσικό, νεανικό και φρέσκο χρώμα.

Πινέλο μακιγιάζ βεντάλια για highlighting

Πινέλο μακιγιάζ βεντάλια

Αν σου αρέσουν οι γυαλάδες στο μακιγιάζ και θες να κάνεις ένα λαμπερό και φρέσκο βάψιμο, τότε το πινέλο βεντάλια θα σου χρειαστεί.

Όπως αποκαλύπτει το όνομά του είναι λεπτό, φλατ, μακρύ και ανοιχτό σαν βεντάλια. Διαθέτει μακριές και λεπτές τρίχες.

Βάζοντας λίγο highlighter στις άκρες του, μπορείς να δώσεις φως στα σημεία που θες χωρίς το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό και έντονο.

Βουρτσάκι και πινελάκι μακιγιάζ για τα φρύδια

Βουρτσάκι και πινελάκι μακιγιάζ για τα φρύδια

Είναι γνωστό πως το άψογο γέμισμα των φρυδιών μπορεί να κάνει το βλέμμα σου εκθαμβωτικό. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστείς είτε ένα μολύβι φρυδιών ή ένα κιτ με πινέλο και σκιά ή τζελ φρυδιών.

Το πινέλο αυτό είναι στην ουσία λεπτό και γωνιακό. Έτσι, σου δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίσεις με ακρίβεια λεπτές γραμμές που να μοιάζουν σαν πραγματικές τρίχες φρυδιού.

Ιδανικά επέλεξε ένα τέτοιο πινέλο σε συνδυασμό με ένα βουρτσάκι τύπου μάσκαρα ή χτένας για να μπορείς να στρώσεις τα φρύδια σου πριν τα γεμίσεις. Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν μάλιστα πινέλα που έχουν και τα δυο.

Τα βασικά πινέλα για μακιγιάζ ματιών

Βασικά πινέλα μακιγιάζ ματιών

Προκειμένου να κάνεις ένα επαγγελματικό και εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών θα χρειαστείς παραπάνω από ένα πινέλο για σκιές. Ανακάλυψε παρακάτω τα βασικά και χρησιμοποίησε τα για τέλεια smokey eyes, αλλά και πιο φυσικά look.

Πινέλο για σκιές ματιών: Είναι ιδανικό για την εφαρμογή του χρώματος σε όλο το κινητό βλέφαρο. Μοιάζει λίγο στο σχήμα του πινέλου κονσίλερ, αλλά είναι πολύ πιο μικρό σε μέγεθος, έχει πιο πυκνές τρίχες και είναι εξίσου φλατ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με powder, compact, αλλά και με κρεμώδεις σκιές ματιών. Και βέβαια υπάρχουν και τα πιο απλά πινέλα τύπου σφουγγαράκι, τα οποία είναι πιο εύκολα στη χρήση, αλλά δεν έχουν πάντα το ίδιο απαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

Blending brush / Eyeshadow Crease Brush: Ένα από τα πιο σημαντικά πινέλα μακιγιάζ για το επαγγελματικό βάψιμο των ματιών. Το φουσκωτό και αφράτο σχήμα του με την μικρή μύτη βοηθάει στο όμορφο σβήσιμο της σκιάς στην πτυχή του ματιού, δίνοντας ένταση και βάθος στο βλέμμα. Υπάρχουν βέβαια και γυναίκες που το χρησιμοποιούν για να σβήσουν καλύτερα τις φωτοσκιάσεις τους, ιδιαίτερα σε δύσκολα σημεία, όπως τα πλάγια της μύτης.

Smudger brush: Γνωστό και ως pencil brush, το πινέλο αυτό είναι μικρό και μυτερό. Μοιάζει με μύτη μολυβιού και ειδικεύεται στο σβήσιμο των έντονων γραμμών από μολύβι, κρεμώδες eyeliner ή σκιές που εφαρμόστηκαν με λεπτό γωνιακό πινέλο αϊλάινερ.

Γωνιακό πινελάκι εφαρμογής eyeliner

Γωνιακό πινελάκι εφαρμογής eyeliner

Αν σε βολεύει η εφαρμογή του eyeliner με πινέλο, τότε θα χρειαστείς ένα λεπτό, φλατ και γωνιακό που είναι ιδανικό για το τέλειο cat eye makeup. Μοιάζει αρκετά με αυτό των φρυδιών και μάλιστα υπάρχουν γυναίκες που το χρησιμοποιούν και για τα δυο.

Το σχήμα του βοηθάει στο να ακολουθήσεις πιο αποτελεσματικά την γραμμή των βλεφαρίδων σου και να κάνεις την τέλεια γραμμή.

Πέρα όμως από το γωνιακό πινέλο eyeliner, υπάρχουν άλλα δυο. Αυτό που έχει πολύ λεπτή μύτη και μοιάζει με τα βουρτσάκια που έχουν τα προϊόντα eyeliner του εμπορίου. Μάλιστα μπορεί να είναι φτιαγμένο από τρίχες ή από σφουγγαράκι.

Αντίστοιχα με αυτό, υπάρχει και η γωνιακή του εκδοχή που έχει πιο εργονομικό σχήμα και ίσως σε βολέψει περισσότερο.

Πινέλο χειλιών

Πινέλο χειλιών

Αν και οι περισσότερες γυναίκες βάζουν το κραγιόν απευθείας στα χείλη τους, η χρήση ενός πινέλου βοηθάει να κάνεις πιο προσεκτικά το σχήμα των χειλιών. Ειδικά όταν πρόκειται για σκούρο χρώμα κραγιόν, τότε θα σε διευκολύνει και θα σε κάνει επαγγελματία του είδους αναφέρει το beautetinkyriaki

Το σχήμα του είναι φλατ, μικρό και ίσιο στη μύτη. Έτσι, οι κινήσεις σου θα είναι ευκολότερες.

Και βέβαια μην ξεχνάς πως είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις τις μολύνσεις και τους ερεθισμούς και τα διατηρείς σε άριστη κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ