Η φωτογραφία της Ivanka Trump με το εμβόλιο δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε - Τα "τριαντάφυλλα" έγιναν αγκάθια - Η θύελλα αντιδράσεων (φώτο)

Τα τριαντάφυλλα που περίμενε έγιναν αγκάθια - Η σύνδεση του εμβολίου με την πολιτική Τραμπ για τον Κορωνοϊό 

Την Τετάρτη 14 Απριλίου η Ιβάνκα Τραμπ , μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε στο twitter ότι έκανε το εμβόλιο κατά του Convid -19 και ενθάρρυνε και άλλους να το κάνουν.

"Σήμερα έκανα το εμβόλιο. Ελπίζω να το κάνετε κι εσείς, ευχαριστώ νοσοκόμα Torres " έγραψε .

Σαν πραγματική #influencer #girlboss, συνόδεψε την ανάρτηση της με το κατάλληλο emoji: Μια μπλε καρδιά.

Χωρίς αμφιβολία η κόρη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ θεώρησε ότι προσφέρει κοινωνική υπηρεσία παροτρύνοντας τους διστακτικούς ακόλουθους της, να κάνουν το σωτήριο εμβόλιο δείχνοντας ότι δεν είχε καμία επιφύλαξη ή φόβο να το κάνει η ίδια.

Πιθανότατα πίστευε ότι αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να λάβει διθυραμβικούς επαίνους για την πράξη της στο twitter, με τους ανθρώπους να την αποκαλούν "πραγματικό ηγέτη".

Επίσης πιθανόν είναι να θεώρησε αυτή την ανάρτηση καλή προετοιμασία για το "προεδρικό υλικό" του 2028, αν μετά από αυτό λάμβανε δεκάδες ανθοδέσμες με συγχαρητήρια μηνύματα, ή η βοηθός της πάθαινε "υπερκόπωση" μετά τα χιλιάδες αιτήματα για εμφανίσεις της Ιβάνκα σε πρωινές εκπομπές ή για συνεντεύξεις.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά όσο περίμενε η κόρη του Ντόναλντ  Τραμπ.

 

 

Τα λουλούδια που περίμενε έγιναν "αγκάθια" - Οι επιθέσεις για την πολιτική του Τραμπ για τον Κορωνοϊό

Υπήρξε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εξέφρασε - δικαιολογημένα για πολλούς - το θυμό του για το γεγονός ότι η Ιβάνκα Τραμπ, δεν έκανε τίποτα για "να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή" , τον Κορωνοϊό όταν ήταν υπάλληλος του Λευκού Οίκου και ο πατέρας της, ήταν στην εξουσία.

 

 

"Θα μπορούσατε να έχετε πει ότι ο Κορωνοϊός δεν είναι ψέμα" , "Θα μπορούσες να έχεις πει στους ανθρώπους, ότι ο Covid -19 δε θα εξαφανιστεί ως εκ θαύματος ή όταν γίνει πιο ζεστός ο καιρός", γράφουν κάποια σχόλια.

"Θα μπορούσατε να έχετε βοηθήσει για να σταματήσουν εκατοντάδες θάνατοι Αμερικανών αλλά δεν το κάνατε. Δεν το κάνατε. Οπότε αργήσατε πολύ (σ.σ να ενδιαφερθείτε για τον Κορωνοϊό)", έγραψε ένας χρήστης του Twitter, αναφερόμενος σε μερικά από τα πράγματα που είπε ο Donald Trump για τον ιό πέρυσι.

 

 

«Μερικοί από εμάς θυμούνται πώς ο σύζυγός σας εγκατέλειψε τους Νεοϋορκέζους αφήνοντάς τους να υπερασπιστούν μόνοι τον εαυτό τους καθώς η πανδημία μαινόταν, απλώς και μόνο επειδή ο κυβερνήτης τους δεν θα υπέκυπτε  στη ματαιοδοξία του Τραμπ», έγραψε ένας άλλος , αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Jared Kushner δήλωσε τον Μάρτιο του 2020 ότι οι Νεοϋορκέζοι «θα υποφέρουν και αυτό είναι  πρόβλημά τους»,  ήταν ένα σχόλιο που το έκανε σε μια πινακίδα της Times Square.

"Δεν μπορούσατε απλώς να ψυθιρίσετε στο αυτί του μπαμπά σας "Ηey οι μάσκες είναι οκ;" , ρωτά ένας άλλος χρήστης του twitter.

Κακώς αρνηθήκατε να αναλάβετε δράση όταν ο μπαμπάς σας και οι άκαρδες  συμμορίες του πολιτικοποίησαν την πανδημία, έκρυψαν το σοβαρό κίνδυνο θανάτου, διέδιδαν  ψέματα και προπαγάνδα για τον Κορωνοϊό  και την πρόληψή του», σχολίασε ακόμη ένας.

 

 

Οι αρνητές 

Ίσως πιο ανησυχητικά είναι τα σχόλια που δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πείστηκαν από το όψιμο ενδιαφέρον της Ιβάνκα Τραμπ και θύμωσαν που έγραψε για το εμβόλιο.

"Όχι ευχαριστώ ! Με ποσοστό επιβίωσης 99%, θα τα καταφέρω", απάντησαν στην παρότρυνση της να κάνουν το εμβόλιο.

"Με τον Bill Gates ανακατεμένο σε αυτό, όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω",, έγραψε κάποιος.

 

 

"Είμαι τόσο μα τόσο απογοητευμένος από εσένα. Πώς μπόρεσες", έγραμε ένας άλλος.

Άλλα σχόλια γράφουν τα εξής:

"Διάολε όχι Για ποιο λόγο το δημοσίευσες αυτό", "Όχι , δεν το βάζω στο σώμα μου", "Ουάου αυτό είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, αλλά ειλικρινά δεν με εκπλήσσει" και "Όχι και σε παρακαλώ σταμάτα να προσπαθείς να μας καθοδηγήσεις να το κάνουμε αυτό. Προκαλεί έκπληξη που το κάνεις αυτό τώρα, την ίδια στιγμή που το κάνει και το αριστερό Χόλιγουντ".

 

 

Δικαιολογημένες ή όχι οι αντιδράσεις;

Όλα τα παραπάνω έχουν σχέση με τις ειδήσεις ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να λάβουν οποιοδήποτε από τα εμβόλια που είναι απαραίτητα για να βοηθήσουν στον τερματισμό της πανδημίας, πιθανότατα σε μεγάλο βαθμό επειδή ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών  πέρασε ένα χρόνο υποτιμώντας τους κινδύνους του ιού, η επειδή έκανε το εμβόλιο του, ιδιωτικά τον Ιανουάριο, στο δρόμο του προς την έξοδο από το Λευκό Οίκο και μόνο πρόσφατα ενθάρρυνε κι άλλους να το κάνουν, αναφέρει στο άρθρο της στο Vanity Fair η Bess Levin.

 

 

Εμβόλιο και πολιτική 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Monmouth που διεξήχθη μεταξύ 8 Απριλίου και 12 Απριλίου, ένα επιβλητικό 43% των Ρεπουμπλικανών δηλώνει ότι δεν θα κάνει  ποτέ το εμβόλιο κατά του κοροναϊού (έναντι μόλις 5% των Δημοκρατών).

 

 

Σε μια δημοσκόπηση Quinnipiac, το 45% των Ρεπουμπλικανών είπε ότι «δεν σκοπεύουν» να κάνουν το εμβόλιο.

 

 

Οι πολιτείες που ψήφισαν υπέρ του Τραμπ το 2020 υστερούν πολύ στους εμβολιασμούς ενηλίκων σε σχέση με εκείνες που ψήφισαν υπέρ του Τζο Μπάιντεν και αυτό δεν είναι έκπληξη , αναφέρει το Associated Press:

"Με τα εμβόλια κατά του  κορωνοϊού  τώρα να έχουν φτάσει στους μισούς σχεδόν ενήλικες Αμερικάνους,  τα μέρη των Η.Π.Α. που είναι δείχνουν μεγάλη προθυμία και παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού  και αυτά που αγωνίζονται ενάντια στους  εμβολιασμούς αρχίζουν να μοιάζουν με τον πολιτικό χάρτη του έθνους: βαθιά διαιρεμένο μεταξύ κόκκινων και μπλε πολιτειών.

 

 

Μπροστά βρίσκεται το Νιού Χάμσαϊρ, όπου το 65% του πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 

 

Ακολουθούν το Νέο Μεξικό, το Κονέκτικατ, το Μέιν και η Μασαχουσέτη με ποσοστό 55% ή μεγαλύτερο.

 

 

Όλες αυτές έχουν ιστορία δημοκρατικής ψήφου και υποστήριξαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

 

 

Στον αντίποδα υπάρχουν πέντε πολιτείες όπου λιγότερο από το 40% του πλυθησμού τους "σήκωσε το μανίκι του" για να κάνει το εμβόλιο.

 

 

Στις τέσσερις από αυτές - Μισισιπή, Αλαμπάμα, Λουιζιάνα και Τενεσί - υπερτερούν οι  Ρεπουμπλικάνοι και ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο φθινόπωρο.

 

 

 

Η πέμπτη είναι η Γεωργία, η οποία έχει έναν Ρεπουμπλικανικό κυβερνήτη και υποστήριξε τους υποψηφίους του Προεδρικού Κόμματος του Τραμπ  για σχεδόν τρεις δεκαετίες προτού υποστηρίξει στενά τον Μπάιντεν.

 

 

«Μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι ερυθρές πολιτείες και οι ψηφοφόροι που ψήφισαν τον Τραμπ θα είναι πιο δύσκολο να εμβολιαστούν, επειδή έχουμε πραγματικά αρκετά στοιχεία έρευνας για να το υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Δρ Howard Forman, καθηγητής δημόσιας υγείας και διαχείρισης στο Ιατρική Σχολή Yale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ