Ο θεός ήταν μεγάλος για τον Κρίστιαν Έρικσεν: Η καρδιά του σταμάτησε & επανήλθε - άφωνος ο πλανήτης μπροστά στην εικόνα του (φωτό & βίντεο)

Έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια του αγώνα και έχασε τις αισθήσεις του

Σοκ με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια του αγώνα Δανία-Φινλανδία για το Euro 2021 και έχασε τις αισθήσεις του. Οι άνθρωποι της ιατρικής ομάδας μπήκαν στο γήπεδο και του έκαναν τεχνητή αναπνοή για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ματς διακόπηκε στο 42ο λεπτό μετά από αιφνίδια πτώση του διεθνούς άσου της Δανίας και για τουλάχιστον 15 λεπτά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για να μην χάσει τη ζωή του, ενώ χρησιμοποιήθηκε και απινιδωτής. Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέσπασαν σε κλάματα, όπως και στις εξέδρες υπήρξε παγωμάρα.

Οι διεθνείς της Φινλανδίας μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, ενώ μετά από περίπου 15 λεπτά και με ανθρώπινη ασπίδα τους συμπαίκτες του στην Εθνική, ο Έρικσεν αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Το ματς διακόπηκε οριστικά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της UEFA, ο Κρίστιαν Έρικσεν διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση του «έχει σταθεροποιηθεί». Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Δανίας, η οποία με ανακοίνωση της γνωστοποίησε ότι ο 29χρονος είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι σταθερή. 

Ευτυχώς  ο Δανός μεσοεπιθετικός της Ιντερ, νοσηλεύται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, ενώ έχει επαφή με το περιβάλλον και μίλησε τόσο με την οικογένεια του, όσο και με τους συμπαίκτες του στην εθνική Δανίας.

«Εκλαιγα πριν τον αγώνα»

Ο Ρομέλου Λουκάκου, έζησε -όπως και ολόκληρη η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα- ώρες αγωνίας, με το σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στον αγώνα Δανία-Φινλανδία (0-1).

Ο  Λουκάκου ήταν ο πρωταγωνιστής στην άνετη επικράτηση επί της Ρωσίας με 3-0 και αφιέρωσε τα δύο γκολ που σημείωσε στον συμπαίκτη του στους πρωταθλητές Ιταλίας, ενώ περιγράφοντας όσα έζησε τις ώρες αγωνίας, είπε:

«Εκλαιγα πριν τον αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την νίκη, αλλά ήταν πολύ δύσκολο για μένα να παίξω γιατί σκεπτόμουν τον Κρίστιαν Ερικσεν. Και του αφιερώνω αυτά τα δύο γκολ. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Οι σκέψεις μου είναι με τη γυναίκα και τα παιδιά του».Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό του αγώνα με την Ρωσία, ο Λουκάκου έτρεξε προς την κάμερα φωνάζοντας: «Κρις, Κρις, μείνε δυνατός, σ 'αγαπώ».

 

«Προφανώς κάτι πήγε πολύ άσχημα. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ερώτημα όμως είναι τι συνέβη και γιατί συνέβη. Μιλάμε για έναν παίκτη που προφανώς κάνει συνεχώς εξετάσεις, άρα πώς προέκυψε αυτή η ανακοπή καρδιάς; Πάντως το γεγονός ότι έχει τις αισθήσεις του και είναι σταθερός είναι θετικό, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά» είπε για τον Έρικσεν ο καθηγητής καρδιολογίας Σαντζέι Σάρμα, ο οποίος συνυπήρξε με τον 29χρονο  στην Τότεναμ και πλέον είναι πρόεδρος της επιτροπής καρδιολόγων της Αγγλικής Ομοσπονδίας.

Ακόμα πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω να γίνω πολύ ωμός, ο Κρίστιαν Ερικσεν πέθανε σήμερα, για λίγα λεπτά βέβαια, αλλά πέθανε και επανήλθε. Θα του επέτρεπε ένας γιατρός να ξαναπαίξει μπάλα; Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι πως ο Κρίστιαν είναι ζωντανός, αλλά τα άσχημα πως μάλλον η καριέρα του φτάνει στο τέλος της. Δεν ξέρω αν θα παίξει ξανά επαγγελματικά. Στην Αγγλία πάντως δεν θα έπαιζε. Είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα».

«Κάτι πήγε πραγματικά λάθος. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αλλά η ερώτηση είναι τι συνέβη. Αυτό το παιδί είχε φυσιολογικές εξετάσεις μέχρι το 2019, όποτε ποια είναι η εξήγηση για την καρδιακή ανακοπή;.

Το γεγονός ότι είναι σταθερός και έχει τις αισθήσεις του είναι πολύ θετικό. Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Χωρίς να θέλω το πω απερίφραστα, πέθανε σήμερα, έστω και για λίγα λεπτά, αλλά συνέβη. Θα τον αφήσει κάποιο ιατρικό επιτελείο να παίξει ξανά;

Η απάντηση είναι όχι. Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα άσχημα ότι έφτασε το τέλος της καριέρας του, επομένως δεν μπορώ να σας πω αν θα παίξει άλλο παιχνίδι σε επαγγελματικό επίπεδο» είπε από πλευράς της μιλώντας στο Associated Press, η καθηγήτρια αθλητικής καρδιολογίας του πανεπιστημίου St. George, Σαντζάι Σάρμα, με την οποία συνεργάστηκε ο Έρικσεν όσο αγωνιζόταν στην Τότεναμ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ