Τραγωδία στο Μαϊάμι: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων - 160 οι αγνοούμενοι - Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία (φώτο-βίντεο)

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την προσπάθεια να βρουν επιζώντες 

Σχεδόν 160 άτομα  αγνοούνται από  το πρωί της Παρασκευής, μια ημέρα μετά την κατάρρευση ενός 12όροφου παραθαλάσσιου συγκροτήματος  ακριβώς βόρεια του Μαϊάμι, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

 

 

Η δήμαρχος του Μαϊάμι, Daniella Levine Cava επιβεβαίωσε ότι αυξήθηκε ο αριθμός  αγνοουμένων και θανάτων σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή και είπε ότι τα σωστικά συνεργεία, εξακολουθούν να αναζητούν σημάδια ζωής.

"Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και  τις προσπάθειες διάσωσης επειδή εξακολουθούμε να έχουμε την ελπίδα ότι θα βρούμε ανθρώπους ζωντανούς", δήλωσε η Levine Cava.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου  η δήμαρχος της πόλης, Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, δήλωσε πως ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται πλέον σε 159, ενώ οι καταγεγραμμένοι ένοικοι ανέρχονται σε 120.

 

 

Μάχη με το χρόνο

Πυροσβέστες και μονάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκονται πάντα στον τόπο της καταστροφής. 

 

 

Το προσωπικό της Fire Rescue και άλλοι εργάστηκαν όλη τη νύχτα της Πέμπτης με την ελπίδα να βρουν επιζώντες.

Ο Raide Jadallah, βοηθός επικεφαλής των πυροσβεστικών επιχειρήσεων του Miami-Dade Fire Rescue, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα πληρώματα διάσωσης αντιμετώπισαν τους τρεις επιπλέον θανάτους ενώ εργαζόταν όλη νύχτα.

 

 

Η Levine Cava δήλωσε ότι τα σωστικά συνεργεία εργάζονται με κίνδυνο της ζωής τους, αναφέρει το USA Today.

 

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Νωρίς την Παρασκευή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή στην Surfside, μια μικρή, στενή κοινότητα με περίπου 6.000 κατοίκους.

 

 

Αυτό επιτρέπει τη χρηματοδότηση αποκατάστασης των καταστροφών.

 

 

Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης έστειλε υποστήριξη, δήλωσε η Levine Cava.

"Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Δεν θα φύγουμε αν δεν βγάλουμε από τα ερείπια όσο το δυνατόν περισσότερους επιζώντες", δήλωσε ο δήμαρχος της Surfside Charles Burkett

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ