Καίγονται σπίτια στα Βίλια: Νέα αναζωπύρωση σε μεγάλη δασική έκταση απειλεί τον οικισμό – Εφιαλτικό το σκηνικό στην περιοχή (βίντεο)

Στα 100 μέτρα από τα σπίτια η φωτιά

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και πάλι η φωτιά στα Βίλια, όπου νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί μεγάλη έκταση πρασίνου με το πύρινο μέτωπο να κινείται με ταχύτητα και να πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια.

Ωστόσο, δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτά και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού.

Εισήγηση για εκκένωση έχει δοθεί σε κάθε περίπτωση από την πυροσβεστική ενώ από κατοίκους και τον Δήμαρχο της περιοχής έχει ζητηθεί εντολή για απομάκρυνση.

Όλες οι δυνάμεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έχουν δημιουργήσει "τείχος" για να περιορίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας.

Συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νοτίου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών για αποφυγή της επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι. Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του δορυφορικού συστήματος Copernicus της ΕΕ στην περιοχή έχουν καεί περίπου 48.000 στρέμματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ