"Κλεμμένο" το Google Earth; : Οι δημιουργοί της μίνι σειράς του Netflix Billion Dollar Code αφηγούνται την αληθινή ιστορία μιας μεγάλης δικαστικής μάχης (φώτο-βίντεο)

Η μίνι σειρά  "The Billion Dollar Code"  αναφέρεται στην πραγματική ιστορία της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στους δημιουργούς του Terravision, και της Google. 

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η μίνι σειρά του Netflix "The Billion Dollar Code" - που δημιουργήθηκε από τους Oliver Ziegenbalg και Robert Thalheim και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Netflix την Πέμπτη - δείχνει τους Γερμανούς εφευρέτες Terravision ,   του 1994 και τον αγώνα τους να αναγνωριστούν ως  οι δημιουργοί του  Αλγόριθμου Google Earth.

Το 2014, το ART+COM με έδρα το Βερολίνο μήνυσε την Google για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα είχε αξιοσημείωτες ομοιότητες με το Google Earth.

"Το " The Social Network " αφηγείται την ιστορία  από την οπτική του νικητή ή του ανταγωνιστή: Mark Zuckerberg.

Εμείς λέμε την ιστορία μας από την οπτική των αδελφών Winklevoss, των όμορφων ηττημένων", δήλωσε ο Ziegenbalg, στο Variety στο Φεστιβάλ της Ζυρίχης μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας,  αναφέροντας την εκδοχή του Ντέιβιντ Φίντσερ το 2010 σχετικά με την προβληματική προέλευση του Facebook.

 

 

«Επίσης, σε εκείνη την ταινία, δεν αγαπάς πραγματικά τον τύπο. Τον κοιτάς απ 'έξω. Θέλαμε να έχουμε χαρακτήρες που θα θέλατε να  είστε μαζί τους  σε όλη αυτή τη διαδικασία », προσθέτει ο Thalheim.

Με υπόθεση που κινείται ανάμεσα στη δίκη, στις πρώτες μέρες  της Silicon Valley και στο πρώτο κύμα της διαδικτυακής επανάστασης στη δεκαετία του 1990, το δίδυμο φαντάστηκε για πρώτη φορά την ιστορία ως ταινία μεγάλου μήκους, αγκαλιάζοντας γρήγορα τις ευκαιρίες που προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη μορφή, αυτή της μίνι σειράς.

Σε μια ταινία όλα πρέπει να αναφερθούν συνοπτικά. Τώρα μπορούμε να αφιερώσουμε ολόκληρο το επεισόδιο στη δίκη, αναφέροντας κάθε τεχνικό και οικονομικό εμπειρογνώμονα.Πάντα αναφέραμε το «Τσέρνομπιλ» ως παράδειγμα, όπου σε ένα επεισόδιο εμφανίζεται αυτός ο τύπος επειδή πρέπει να σκοτώσει όλα τα σκυλιά και μετά εξαφανίζεται ξανά. Δεν θα λειτουργούσε ποτέ σε ταινία », λέει ο Ziegenbalg.

Ο πικρός αγώνας για το Terravision τους έδωσε την ευκαιρία να πουν μια ευρύτερη ιστορία για το τι πίστευαν οι άνθρωποι ότι ήταν το Διαδίκτυο και τι έγινε σήμερα, όπως είπαν, η δικαιοσύνη στην ψηφιακή εποχή καθώς και η «Άγρια Δύση» της τεχνικής άνθησης τη δεκαετία του 1990.

«Ζούσαμε στο Βερολίνο εκείνη την περίοδο. Θυμόμαστε εκείνη την εποχή - ήμασταν εκεί! Σε ιστορίες που διαδραματίζονται στην Άγρια Δύση, υπάρχει πάντα η καλή και η κακή πλευρά, αλλά επίσης δεν υπάρχουν κανόνες. Οι ισχυρότεροι δημιουργούν το δικό τους, κάτι που συνέβη και εδώ », προσθέτει ο Thalheim.

«Ο πιο ισχυρός βαρόνος εκτροφής  βοοειδών παίρνει τον νόμο στα χέρια του και αυτή είναι η Google, στην περίπτωση μας βασικά.

Αυτά τα παιδιά, ήταν σαν αυτούς τους φτωχούς αγρότες, που έλεγαν: «Μα αυτή είναι η γη μας!» », λέει ο Ziegenbalg,, χαρακτηρίζοντας τη μίνι σειρά « το τελευταίο επεισόδιο » του 20ετούς αγώνα.

Με τη βοήθεια των πρωταγωνιστών τους, του καλλιτέχνη και του χάκερ που υποδύονται οι Leonard Scheicher και Marius Ahrendt, καθώς και οι Mark Waschke και Mišel Matičević ως νεαρότερες ενσαρκώσεις τους, ήθελαν επίσης να δείξουν την συνεχώς εξελισσόμενη φύση της φιλίας.

 

 

«Όπως σε κάθε σχέση αγάπης, μερικές φορές ο  ένας είναι πιο δυνατός και μετά είναι η σειρά του άλλου. Απλώς  βλέπεις τη σχέση να μεταμορφώνεται », λέει ο Thalheim, αναφέροντας επίσης τους "άνδρες πίσω από όλα", μερικοί από τους οποίους - όπως ο Axel Schmidt, ο Pavel Mayer ή ο Gerd Grueneis - παρακολούθησαν την πρεμιέρα της Ζυρίχης.

«Δεν ήρθαν σε εμάς, λέγοντας:« Πείτε  την ιστορία μας. »Μόλις μίλησα με τον Axel χθες και είπε ότι μετά τη δίκη, όπου πάλεψαν για να αναγνωριστούν τελικά ως επιχειρηματίες, πήγε όλα αυτά τα χαρτιά στο υπόγειο, λέγοντας: «Έχω τελειώσει. Δεν θέλω να το ξανασκεφτώ. » Όταν ήρθαμε να τους πάρουμε συνέντευξη, όλα ξαναβγήκαν στην επιφάνεια», λέει.

«Νομίζω ότι είναι μια νέα αρχή. Δεν είναι μέρος της ιστορίας μας, αλλά εμείς είμαστε μέρος της ιστορίας τους τώρα ».

«Όταν ρώτησαν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ αν το « The Social Network » ήταν η ιστορία του, είπε:« Είναι όλα ψέματα, είναι μυθοπλασία. » Δεν το υποστήριξε και ούτε η Google μας υποστηρίζει», προσθέτει ο Ζίγκενμπαλγκ, ενώ διερωτάται  σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στο μέλλον.

«Δεν τους πλησιάσαμε ποτέ. Ούτως ή άλλως δεν θα μιλούσαν  ποτέ, γιατί αυτές οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θέλουν να ελέγχουν και να προστατεύουν την εικόνα της εταιρείας τους.

 

 

Απλώς αναλάβαμε το ρίσκο, αποφασίζοντας να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και τώρα θα δούμε. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν ή αν θα μας κάνουν μήνυση ».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ