Αυτό είναι το συγκλονιστικό άγαλμα της Μαρίας Κάλλας: Το φιλοτέχνησε η κορυφαία γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη - Δείτε φωτογραφίες

Αποκαλυπτήρια αγάλματος Μαρίας Κάλλας...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας και ο Δήμος Αθηναίων σας προσκαλούν στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Μαρίας Κάλλας.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν από τον  Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη

8 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:00, στο ξέφωτο Ροβέρτου Γκάλη, επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Το άγαλμα είναι πρωτοβουλία και παραγγελία του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας  και  Το φιλοτέχνησε η κορυφαία γλύπτρια Αφροδίτη Λίτη.

Χορηγοί αγάλματος: Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, Humanity Greece, Πάνος & Δανάη Μανιάς, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, Οικογένεια Χ. Χατζημηνά, Σκλαβενίτης, ΟΜΜΑ (Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών), Ε Υ   ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η παραγγελία και η τοποθέτηση του αγάλματος αποτελεί σύνεχεια εκδηλώσεων προς τιμήν της αθάνατης Ελληνίδας ντίβας, που άρχισαν φέτος με την  επιτυχέστατη  Έκθεση  στο Αχίλλειον στην Κέρκυρα "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ", που αποτελείτο από κοστούμια της Μαρίας Κάλλας από την Σκάλα του Μιλάνου καθώς και  αντικείμενα και προσωπικές της παρτιτούρες, από την συλλογή του επερχόμενου Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας θα κορυφωθούν το 2023 με τα εγκαίνια του Μουσείου "ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ" στην οδόν Μητροπόλεως 44  και εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ