8 σημάδια ότι έχετε αρνητική ενέργεια - Πως να την αντιστρέψετε

Τι φέρνει μαζί της η αρνητική ενέργεια;

 

Νοιώθετε πως συχνά έχετε αρνητική ενέργεια; Σε τι μπορεί να οφείλετε; Ποια είναι τα σημάδια;

Χρησιμοποιούμε τον όρο ‘αρνητική ενέργεια’ πολύ συχνά. Η αρνητική ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη ζωή σας. Παρόλο που μπορεί να προσπαθείτε να μην ‘κουβαλάτε’ αρνητική ενέργεια και να μη φαίνεται προς τα έξω, τα ‘vibes’ σας δε λένε ψέματα.

Μπορεί να έχετε διάφορα νοητικά και συναισθηματικά εμπόδια τα οποία δε σας επιτρέπουν να απελευθερωθείτε από αυτή την κατάσταση. Ακολουθούν οκτώ σημάδια.

1. Παραπονιέστε σχεδόν για τα πάντα

Ορισμένες φορές η αρνητικότητα έχει εδραιωθεί στα βάθη του μυαλού σας, ώστε να μην το καταλαβαίνετε καν. Το να παραπονιέστε συνεχώς για το κάθε τι, δημιουργεί έναν κύκλο αρνητικότητας και την εξαπλώνει ακόμη περισσότερο.

2. Κατηγορείτε τους άλλους

Βρίσκετε τον εαυτό σας να κατηγορεί τον κόσμο και τους άλλους ανθρώπους για τα προβλήματά σας; Εάν ναι, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε αρνητική ενέργεια.

Το να κατηγορείτε τους άλλους για τα δικά σας προβλήματα, δε βοηθάει και πολύ στην επίλυσή τους.

3. Κριτικάρετε τον εαυτό σας

Σκέφτεστε συχνά τα λάθη σας; Ο εσωτερικός σας κριτής σας κουνάει το δάχτυλο και αισθάνεστε μικροί και αδύναμοι; Το να κρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας αποτελεί μια πολύ κακιά συνήθεια που δημιουργεί περισσότερη αρνητική ενέργεια μέσα σας και γύρω σας.

Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να την προσελκύετε κιόλας, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

4. Ικετεύετε για την προσοχή των άλλων

Η αρνητικότητα μπορεί να σας προκαλέσει αυτολύπηση, πράγμα που δημιουργεί την ανάγκη να επιβεβαιώνεστε συνέχεια από άλλα άτομα. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν είστε άξιοι ακριβώς έτσι όπως είστε, ενώ κάτι τέτοιο σαφώς δεν ισχύει.

5. Κλείνεστε πολύ στον εαυτό σας

Μπορεί να νοιώθετε πολλές φορές κολλημένοι και παγιδευμένοι. Παρόλο που μπορεί να μη θέλετε να έχετε πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους, θα σας κάνει καλό, προσέξτε όμως να μην τους κάνετε να αισθάνονται άσχημα εξαιτίας σας.

6. Είστε πολύ αντιδραστικοί

Αντιδράτε άσχημα χωρίς να σκεφτείτε καθόλου; Αυτό σημαίνει πως μέσα σας έχετε ανεξέλεγκτο θυμό. Το να μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε πρώτα και να μιλάτε άσχημα σε άλλους, σας κάνει να απελευθερώνετε την αρνητική ενέργεια, όμως με τον λάθος τρόπο.

7. Σκέφτεστε ότι θα συμβεί το χειρότερο

Οι αρνητικές σκέψεις και η πεποίθηση ότι σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να βγει κάτι καλό, χειροτερεύει τα πράγματα πάντα. Σας δίνει περισσότερους λόγους για να συμπεριφερθείτε και να δράσετε αναλόγως, ώστε να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι οι καταστάσεις δε μπορούν να καλυτερέψουν.

8. Θέλετε να είστε οι καλύτεροι

Νοιώθετε την ανάγκη να έχετε πάντα δίκιο και να δείχνετε πως είστε ανώτεροι και καλύτεροι από τους άλλους; Αυτό προέρχεται στην πραγματικότητα απ’ το ότι αισθάνεστε μικροί μέσα σας. Λίγη ταπεινότητα και μετριοφροσύνη δε βλάπτει.

Τι φέρνει μαζί της η αρνητική ενέργεια;

Το αποτέλεσμα είναι να προσελκύετε αρνητικές καταστάσεις, τοξικούς ανθρώπους, ατυχίες, μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ασυνείδητα πως αυτό πρέπει να συμβαίνει.

Οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα, σας κάνουν να λειτουργείτε με τέτοιον τρόπο ώστε να βιώνετε αυτό που πιστεύετε. Έτσι, σας εμποδίζουν και σας κρατάνε πίσω.

Πως μπορείτε να αντιστρέψετε την αρνητική ενέργεια;

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όσοι νοιώθουν να ‘κουβαλούν’ συχνά αρνητική ενέργεια, είναι πως όλα είναι θέμα πεποιθήσεων.

Ό, τι πιστεύετε για τον εαυτό σας είναι αποτέλεσμα της ‘εξημέρωσής’ σας, και αν το σκεφτείτε, σχεδόν τίποτα δεν είναι αληθινό. Όλα τα μάθατε από άλλους, η προσωπικότητά σας δημιουργήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες κατά κύριο λόγο.

Αυτό σημαίνει πως όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις που σας κάνουν να νοιώθετε μικροί και ανάξιοι δεν είναι αληθινές, δε συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Προέρχονται από το παρελθόν σας που έγινε η νοοτροπία σας. Ένα παρελθόν που μπορεί να μη σας είπε κανείς ότι αξίζετε, ότι είστε αρκετοί έτσι όπως είστε, ότι μπορείτε να καταφέρετε πολλά πράγματα.

Γι’ αυτό, σταματήστε να έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σας. Δε χρειάζεστε κανέναν να σας πει ότι αρκετοί, επειδή ήδη είστε.

Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια σας κάνει να μένετε πίσω στη ζωή. Αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας και της κατάστασής σας, αποδεχτείτε τη, και λίγη περισσότερη επίγνωση του τι είναι αληθινό απ’ όλα όσα σκέφτεστε, θα σας βοηθήσει να την αντιστρέψετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ