4 - 6 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα - Το πρόγραμμα του Ποντίφικα

Θα βρεθεί στην Αθήνα και τη Λέσβο

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Κύπρο και στη συνέχεια την Ελλάδα στο διάστημα από τις 2 ως τις 6 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Το αποστολικό αυτό ταξίδι, το 35ο του πάπα στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, θα σηματοδοτηθεί από την επιστροφή του ποντίφικα στη Λέσβο, νησί εμβληματικό της μεταναστευτικής κρίσης, στο οποίο είχε ήδη μεταβεί το 2016.

«Ο πάπας θα μεταβεί στην Κύπρο από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου και θα επισκεφθεί τη Λευκωσία, και την Ελλάδα από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, όπου θα μεταβεί στην Αθήνα και στο νησί της Λέσβου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του πάπα Ματέο Μπρούνι.

Ο αργεντινός ποντίφικας, ο οποίος θα γίνει 85 ετών το Δεκέμβριο και τον Ιούλιο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο, είχε μειώσει δραστικά πέρυσι τα ταξίδια του εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. Φέτος, όπως σημειώνει το ΑΠΕ, έκανε ένα ιστορικό ταξίδι στο Ιράκ και το Σεπτέμβριο μετέβη στη Σλοβακία και τη Βουδαπέστη.

Το πρόγραμμα του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ποντίφικας θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τον υποδεχτεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα κουβεντιάσουν για  μια σειρά ζητήματα συμπεριλαμβανομένου και του μεταναστευτικού.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών στη συνέχεια θα μεταβεί και πάλι στο Προεδρικό όπου θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου και θα συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το Σάββατο ο Πάπας αναμένεται να πάει ι στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου και την Κυριακή ο κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στην πρεσβεία του Βατικανού στο Ψυχικό.

Παράλληλα  αναμένεται επίσης να μεταβεί στον καθεδρικό ναό του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην οδό Πανεπιστημίου όπου θα έχει συνάντηση με καθολικούς ιερείς κι άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης θα επισκεφθεί τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλίνων στο Μαρούσι και θα τελέσει θεία λειτουργία για τους ομόδοξους πιστούς της πρωτεύουσας, στη μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Την Κυριακή βάσει των ίδιων πληροφοριών θα μεταβεί στη Λέσβο και στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Καρά Τεπέ, όπως είχε πράξει και κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ