Topwoman η Η Ρεβέκκα Παλαιολόγου, ετών 29 - Δημιούργησε την Inverzio & επαναστάτησε στον τομέα της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης

Η Inverzio είναι µια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει προϊόντα που στοχεύουν στην επαναστατική εξέλιξη της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης.

Η 29χρονη Ρεβέκκα Παλαιολόγου συνίδρυσε την εταιρεία Inverzio (2021), στην οποία έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνουσας συµβούλου.

Κίνητρο πίσω από την απόφασή της να εισχωρήσει στον τοµέα της επιχειρηµατικότητας αποτέλεσε το όραµά της να συνεισφέρει στη βελτίωση της ανθρώπινης καθηµερινότητας και να αφήσει προσωπικό στίγµα στον παγκόσµιο τοµέα της τεχνολογίας. 

Η Inverzio είναι µια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει προϊόντα που στοχεύουν στην επαναστατική εξέλιξη της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Το πρώτο προϊόν είναι το Invite.Club, µια πλατφόρµα κοινωνικής δικτύωσης που συστηµατοποιεί την ανθρώπινη συνήθεια αποστολής και αποδοχής κοινωνικών προσκλήσεων.

Υπάρχουν δύο τύποι χρηστών: οι Οικοδεσπότες (χρήστες που δηµοσιεύουν προσκλήσεις) και οι Επισκέπτες (χρήστες που συµπληρώνουν αίτηση συµµετοχής). Το Invite.Club διαθέτει εξειδικευµένους αλγορίθµους λογισµικού που επιτυγχάνουν την αντιστοίχιση των χρηστών, της οποίας η αποδοχή επιφέρει χρηµατικό κόστος στους Οικοδεσπότες.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

facebook/Βασίλης Παλαιολόγου 

Η Inverzio έχει εξασφαλίσει ιδιωτική δέσµευση χρηµατοδότησης 500.000 ευρώ για την ανάπτυξη του Invite.Club και κεφάλαια 3,6 εκατοµµύριων ευρώ (µε 55% επιχορηγούµενο από ΕΣΠΑ) για ένα υπό σχεδιασµό προϊόν που χρησιµοποιεί αλγορίθµους µηχανικής εκµάθησης και τεχνητή νοηµοσύνη για να αλλοιώνει πρόσωπα και φωνές, προσφέροντας ιδιωτικότητα και ασφάλεια, σε ειδικές συνοµιλίες όπως ιατρικές συνεδρίες, δηµόσια διοίκηση, µαρτυρίες δικαστηρίου κ.λπ. 

Η Ρεβέκκα ήταν άριστη µαθήτρια, πρώτη στο έτος της όλες τις χρονιές, µε πολυάριθµες τιµητικές διακρίσεις, συµπεριλαµβανοµένων βραβείων στους Πανελλήνιους Διαγωνισµούς Μαθηµατικών. Αρίστευσε στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις και εισήχθη το 2010 στη σχολή ΗΜΜΥ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου, αποδέχτηκε προσφορά εργασίας από την Bloomberg στο Λονδίνο, σε ρόλο επιστήµονα λογισµικού σε µερικές από τις πιο απαιτητικές τεχνολογίες λογισµικού. Μέσα σε τέσσερα χρόνια προάχθηκε σε ανώτερο επιστήµονα λογισµικού αναφέρει το capital.gr

Παράλληλα µε την επαγγελµατική ανάπτυξη, συνεισέφερε σε µια παγκόσµια εκστρατεία ενηµέρωσης µε στόχο τη γεφύρωση του φράγµατος των δύο φύλων στην τεχνολογία.

Πραγµατοποίησε εκδηλώσεις και προγράµµατα πρόσληψης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, έγινε υπεύθυνη σε Ελλάδα και Ρουµανία για όλες τις προσλήψεις και δράσεις ενίσχυσης της ισότητας. Συνίδρυσε την κοινότητα "Γυναίκες σε Οικονοµικά & Τεχνολογία".

Πραγµατοποίησε οµιλίες σε θέµατα τεχνολογίας, ηγεσίας και ενίσχυσης της ισότητας στην Bloomberg και εκτός Ευρώπης, στις ΗΠΑ, συµπεριλαµβανοµένων δύο παρουσιάσεων στο Grace Hopper Celebration, το µεγαλύτερο παγκόσµιο συνέδριο τεχνολογίας γυναικών.

Το 2019 βραβεύτηκε για εξαιρετική συµβολή στην ενσωµάτωση της διαφορετικότητας και εξίσωση των φύλων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ