Amanda Lear: Γυναίκα ή άνδρας; - Aπάντησε η ίδια στην γερμανική τηλεόραση - Αγαπώ το φύλο μου (φωτό - βίντεο)

Η εντυπωσιακή Αμάντα Ληρ που κανείς δεν ξέρει αν γεννήθηκε… άνδρας ή γυναίκα!

Ποιος είπε ότι η Αμάντα Ληρ ήταν άντρας που έγινε γυναίκα;

Η ίδια η τραγουδίστρια, μοντέλο, ηθοποιός που κάποτε άφηνε το μύθο της τρανσέξουαλ να επικρατεί γύρω από το όνομα της, έχει ξεκαθαρίσει στην γερμανική τηλεόραση πριν από πολλά χρόνια ότι της αρέσει πάρα πολύ που είναι γυναίκα ότι νιώθει πολύ όμορφα με το φύλο της και ουδέποτε υπήρξε άντρας, ωστόσο …

 

Ήταν μούσα και ερωμένη του σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί και η φήμη ότι ήταν τρανσέξουαλ, πως δηλαδή γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Αλέν Ταπ και δούλευε σε καμπαρέ κυκλοφόρησε από μία άλλη τρανσέξουαλ που μάλιστα έγραψε και την βιογραφία της.

 

 

 

 

Τον Νοέμβριο του 2011 σε ιταλική εφημερίδα ήρθε στο φως το πιστοποιητικό γέννησής της, του οποίου όμως η εγκυρότητα δεν έχει αποδειχτεί.

Ήταν κολλητή με τους Beatles, φίλη του Μπράιαν Τζοουνς των Rolling Stones. Ερωμένη του Ντέιβιντ Μπάουι… Φωτογραφήθηκε για εξώφυλλο των Roxy Music. Ανακηρύχθηκε σε «βασίλισσα της disco»

Η Αμάντα είχε με τον Ντέιβιντ Μπάουι μια θυελλώδη ερωτική σχέση. Εκείνος ήταν που την «έσπρωξε» προς το τραγούδι και, μάλιστα, πλήρωσε και τα δίδακτρα για τα μαθήματα χορού και φωνητικής που έκανε η Αμάντα.

Η εφημερίδα Le Parisien μίλησε μαζί της και η Ληρ αφηγήθηκε την εξής ιστορία:

«Είναι εκπληκτικό, βρήκα αυτή τη φωτογραφία από την εποχή που ήμουν ζευγάρι με τον Σαλβαντόρ Νταλί, είχα δικό μου δωμάτιο στο σπίτι του και περνούσα στην Καταλονία το καλοκαίρι. Ηταν καλοκαίρι του 1971 και ήρθαν για να γυρίσουν μια αμερικανική ταινία, «The Light at the End of the World» από το βιβλίο του Ιουλίου Βερν.

 

 

 

 

Σε αυτή την ταινία έπαιζαν ο Γιούλ Μπρίνερ, ο Κερκ Ντάγκλας, η Σαμάνθα Εγκαρ και ο Ζαν-Κλοντ Ντρουό, ο μοναδικός Γάλλος.. Μόλις έμαθε, λοιπόν, ότι ο Κερκ Ντάγκλας και ο Γιούλ Μπρίνερ βρίσκονταν εκεί, τους κάλεσε για φαγητό.

Σε αυτή τη φωτογραφία που ανέβασα στο Instagram ήμουν πολύ νέα, 20 ή 21 ετών. Φαντάζεστε τι σήμαινε για μένα να συναντήσω τον Κερκ Ντάγκλας, ειδικά μετά την ταινία «Βαν Γκόγκ», την αγαπημένη μου.

 

 

 

 

 

 

Ο Νταλί, όπως συνήθιζε, ζήτησε από τη μαγείρισσά του, την Πακίτα, να ετοιμάσει έναν αστακό με κακάο. Κάθε φορά που ήθελε να εντυπωσιάσει κάποιον καλεσμένο του, ο Νταλί ετοίμαζε αυτή την σπεσιαλιτέ της Καταλωνίας κι όλοι έμειναν κατάπληκτοι, έλεγαν ο Νταλί, ο σουρεαλιστής κλπ.»

Ο Κερκ Ντάγκλας, σύμφωνα με την Αμάντα Ληρ, ήταν ένας απλός και αγαπητός άνθρωπος. «Όπως όλοι οι μεγάλοι σταρ, ήταν πολύ απλός. Οι μεγάλοι σταρ που έχω συναντήσει είναι απλοί άνθρωποι, με καλούς τρόπους και ευγενείς. Μόνο οι σταρλέτες το παίζουν. Μιλήσαμε για την ταινία Βαν Γκογκ την οποία είχε γυρίσει στη γαλλική πόλη Αρλ. Μιλούσε γαλλικά ο Κερκ Ντάγκλας.

 

 

 

 

 

 

Θυμάμαι, λοιπόν, ότι ο Ντάγκλας έκανε τον Νταλί να θυμώσει πάρα πολύ. Ο Σαλβαντόρ Νταλί ήταν εναντίον των ναρκωτικών, αντίθετα με το τι πίστευαν ορισμένοι, δεν άγγιζε τα ναρκωτικά και μισούσε τους ανθρώπους που τα έπαιρναν.

 

 

 

 

 

 

Όσο βρισκόταν εκεί, λοιπόν, ο Κερκ Ντάγκλας, βλέποντας ότι εγώ κάνω παρέα με νέα άτομα στο χωριό, με ρώτησε αν μπορούσα να του βρω κάτι να καπνίσει, ένα τσιγαριλίκι. Τσιγαριλίκια είχε παντού στο χωριό, ήταν η περίοδος των χίπις, peace and love, το βράδυ όλοι οι νέοι του χωριού έβγαιναν στην πλατεία και κάπνιζαν.

 

 

 

 

 

Εγώ βεβαίως δεν κάπνιζα αλλά του απάντησα ναι και βρήκα ένα-δύο τσιγαριλίκια για τον Κερκ Ντάγκλας. Οταν το έμαθε ο Νταλί εξοργίστηκε τρομερά», λέει γελώντας η Αμάντα Ληρ και προσθέτει:

«Είναι ένα μικρό ανέκδοτο, δεν σημαίνει ότι ο Κερκ έπαιρνε ναρκωτικά, εκείνη την εποχή όλοι κάπνιζαν ένα τσιγαριλίκι το βράδυ. Μη γράψετε ότι η Αμάντα Ληρ ήταν ντίλερ του Κερκ Ντάγκλας, εντάξει;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ