Όταν η Rihanna συνάντησε τον πρίγκιπα Κάρολο: Η star ανακηρύχθηκε «Εθνική Ηρωίδα» των Barbados (φωτό & βίντεο)

Η νησιωτική χώρα μετά από 396 χρόνια αποχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο

«Εθνική Ηρωίδα» της γενέτειράς της, των Barbados, στέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Rihanna που συνάντησε στην τελετή τον διάδοχο του θρόνου της Βρετανίας πρίγκιπα Κάρολο.

Η 33χρονη καλλιτέχνης εθεάθη να χαιρετά τον Κάρολο κατά τη διάρκεια της τελετής και οι δυο τους φάνηκαν να μιλούν θερμά ο ένας στον άλλο, με τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ να χαμογελά κάτω από την μάσκα προστασίας που φορούσε.

Όπως αναφέρει η Metro κατά τη διάρκεια της τελετής, η Rihanna τιμήθηκε ως ο 11ος Εθνικός Ήρωας της χώρας της για το επίτευγμά της στον τομέα της ψυχαγωγίας, κάτι που έκανε τα Barbados παγκοσμίως γνωστά.

Η νησιωτική χώρα μετά από 396 χρόνια αποχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας το νησί της Καραϊβικής έγινε η νεότερη δημοκρατία του κόσμου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνεχάρη τα Barbados ενώ ο Κάρολος καταδίκασε στην ομιλία του την «τρομερή κηλίδα» της σκλαβιάς. Ο Δούκας της Κορνουάλης μπορεί να προσγειώθηκε στα Brabados ωε εκπρόσωπος του κράτους, ωστόσο μετά την ορκωμοσία της νέας Προέδρου, Ντάμ Σάντρα Μέισο, είναι πλέον απλώς ένας επισκέπτης αξιωματούχος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FRANCE 24 (@france24)

Όπως αναφέρει η Daily Mail η παράδοση της εξουσίας επιλέχθηκε να γίνει στην επέτειο της ανεξαρτησίας των Barbados από τη Βρετανία το 1966 και η πιο διάσημη σταρ της χώρας η έλαβε την τιμή του Εθνικού Ήρωα - μαζί με τον σπουδαίο αθλητή του κρίκετ Sir Garfield Sobers.

Η star είχε επιλέξει για την περίσταση ένα φόρεμα Bottega Veneta με ένα ώμο, το οποίο είχε συνδυάσει με πέδιλα του ίδιου χρώματος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @riripoland

Η βασίλισσα έστειλε το δικό της μήνυμα στο νησιωτικό έθνος, λέγοντάς «Με αυτή τη σημαντική περίσταση και την ανάληψη των καθηκόντων σας ως η πρώτη Πρόεδρος των Barbados, απευθύνω τα συγχαρητήριά μου σε εσάς και σε όλους τους πολίτες».

«Επισκέφτηκα για πρώτη φορά την όμορφη χώρα σας την παραμονή της ανεξαρτησίας στις αρχές του 1966 και είμαι πολύ χαρούμενη που ο γιος μου είναι μαζί σας σήμερα. Από τότε, οι κάτοικοι των Barbados έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι μια χώρα δικαίως υπερήφανη για τη ζωντανή κουλτούρα της, την αθλητική της ικανότητα και τη φυσική της ομορφιά, που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τα χρόνια, οι χώρες μας απολάμβαναν μια εταιρική σχέση που βασίζεται σε κοινές αξίες, κοινή ευημερία και στενή συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εργασιών για την κλιματική αλλαγή. Είναι επίσης πηγή μεγάλης ικανοποίησης που τα Barbados παραμένουν ενεργοί συμμετέχοντες στην Κοινοπολιτεία και προσβλέπω στη συνέχιση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και λαών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων η Βρετανίδα μονάρχης στο μήνυμά της.

Στην ομιλία του ο πρίγκιπας της Ουαλίας είπε μεταξύ άλλων ότι η δουλεία ήταν μια «τρομερή θηριωδία που λερώνει για πάντα την ιστορία μας» καθώς παρέδωσε τη σκυτάλη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ