Με 500αράκι Fiat o Πάπας Φραγκίσκος στην Αθήνα: Το υπερυψωμένο, μικρό, εμβληματικό αυτοκινητο των Ιταλών (φωτό & βίντεο)

Επέλεξε το αυτοκίνητο του λαού για τις μετακινήσεις του

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος από το Σάββατο το πρώι, με τον Ποντίφικα με μεταβαίνει σήμερα Κυριακή στη Λέσβο και να επιστρέφει στην Αθήνα, από όπου αναμένεται να αποχωρήσει τη Δευτέρα.

Ένα μεγάλο κομβόι οχημάτων συνοδέυεί στις μετακινήσεις του τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του παρέχουν ύψιστη προστασία. Ωστόσο ο Πάπας  δεν επέλεξε κάποιο υπερπολυτελές όχημα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά το αυτοκίνητο… του λαού!

EUROKINISSI

Δείτε επίσης: Λέσβος: Θερμή αγκαλιά από τον Πάπα Φραγκίσκο στους πρόσφυγες - «το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα του κόσμου» (φωτό & βίντεο)

Ειδικότερα μετακινείται στην Αθήνα με ένα Fiat 500L, την πρακτικότερη δηλαδή και ελαφρώς υπερυψωμένη εκδοχή του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 412 λίτρα και φτάνει τα 1.480 λτ. (με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων), όταν στα πίσω καθίσματα βρίσκουν άνετα χώρο δύο ενήλικες επιβάτες, σύμφωνα με το newsauto.gr. 

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Με κύριο προσόν του την ευρυχωρία και την ευελιξία κατά τις αστικές του μετακινήσεις, το 500L κινείται είτε από έναν 1.400αρη κινητήρα βενζίνης μόλις 95 ίππων και 127 Nm ροπής, είτε ένα 1.300αρη ντίζελ τεχνολογίας Multijet πάλι με 95 ίππους, αλλά 200 Nm ροπής.

Το υπερυψωμένο και πιο ευρύχωρο «πεντακοσιαράκι» ναι μεν προσφέρει γενναιόδωρους χώρους, αλλά όπως είναι κατανοητό, δεν βάζει… φωτιά στην άσφαλτο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται 14,3 δλ., με την τελική να φτάνει τα 166 χλμ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ