Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Γαλατόπιτα με μαστίχα και μούσλι με βρώμη - cranberry

Μια πεντανόστιμη πίτα που θα μας γεμίσει ενέργεια

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα

250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

400 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ μαστίχα, τριμμένη

4 αβγά

1 βανίλια

1 -2 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

200 γρ. μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry

αλεύρι για το ταψί

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

2 Βουτυρώνουμε με βούτυρο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ., ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι, το κουνάμε να πάει παντού και το τινάζουμε να φύγει το περισσό.

3 Ανακατεύουμε καλά το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε αντικολλητική κατσαρόλα.

4 Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρνουμε το μείγμα σε σημείo σιγανού βρασμού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο. Ξανα ανακατεύουμε.

5 Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αβγά με τις βανίλιες και τη μαστίχα. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο λίγο το καυτό μίγμα γάλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι και το ρίχνουμε στα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αβγολέμονο.

6 Όταν τελειώσουμε, μεταφέρουμε το χυλό στο ταψάκι. Ψήνουμε 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ