Μια νεογέννητη φώκια, λευκή σαν χιόνι - η εορταστική φωτογραφία από το ζωικό βασίλειο

Είναι από τα θηλαστικά που απογαλακτίζονται ταχύτερα

Μια υπέροχη φωτογραφία μιας μικρούλας ολόλευκης, σαν το χιόνι, φώκιας έχει δημοσιευτεί στην σελίδα του National Geographic Travel στο Instagram.

Τα Χριστούγεννα είναι πλεον εδώ όπως και ο χειμώνας που «ντύνει» στα λευκά πολλές περιοχές του κόσμου, αλλά και της χώρας μας. Από το ζωικό βασίλειο λοιπόν έρχεται αυτό το απίθανο κλικ της φωτογράφου Daisy Gilardini.

Instagram -  Photo:@daisygilardini

Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή της ανάρτησης: «Μια νεογέννητη φώκια άρπα σταματά στα νησιά της Μαγδαληνής στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου. Τα νεογέννητα της φώκιας άρπα είναι από τα θηλαστικά που απογαλακτίζονται ταχύτερα.

Μπορούν να τετραπλασιάσουν το σωματικό τους βάρος σε μόλις 12 ημέρες. Το βάρος τους αυξάνεται από περίπου 10 κιλά (22 λίβρες) κατά τη γέννηση έως και 40 κιλά (88 λίβρες) μόλις 12 ημέρες αργότερα, όταν απογαλακτιστούν πλήρως.

Χάρη στο ιδιαίτερα λιπαρό γάλα της μητέρας τους, μπορούν να πάρουν περισσότερα από δύο κιλά (4,5 λίβρες) την ημέρα! Μόλις φύγουν οι μητέρες τους, τα μικρά θα παραμείνουν στον πάγο για για ακόμα έξι εβδομάδες περίπου, πριν είναι έτοιμα να μπουν στο νερό και να μάθουν πώς να ψαρεύουν».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ