Αγριεύει ο καιρός: Έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - προσοχή το Σαββατοκύριακο (φωτό & βίντεο)

Οι προειδοποιήσεις του Σάκη Αρναούτογλου και του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Χιόνια και κρύο θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «έρχεται πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας ενώ ο υδράργυρος ενδέχεται να "φλερτάρει" και με τους -15° με -18° στη βόρεια Ελλάδα όπου αναμένουμε να ξαστερώσει με αυξημένες τις πιθανότητες ακόμη και για ολικό παγετό!!!

Και συμπληρώνει επίσης: «Είχαμε αναφέρει αυτή την εξέλιξη αρκετές ημέρες πριν όταν μιλήσαμε για τον ΩΜΕΓΑ εμποδιστή και που θα έστελνε διαδοχικά κύματα ψύχους προς τη χώρα μας στο δεύτερο μισό του μήνα. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα όσο ακόμη ο χρόνος μας το επιτρέπει! Καλημέρα σε όλες και σε όλους!».

Σήμερα (18/1) θα έχουμε βροχοπτώσεις προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα και μετά περνάει ένα ψυχρό μέτωπο και δεν αποκλείεται αύριο το ξημέρωμα να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Μαρουσάκη.

Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!!  - παρατεταμένη παγωνία

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούργλου από πλευράς του έγραψε στο Facebook:

«Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!! Φίλες και φίλοι!  Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο  (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος. 

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται  από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του....Αιγαίου! 

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά! Για ότι νεότερο στη σελίδα μου εδω στο φειςμπουκ και φυσικά στα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 και 22: 45!!!

Με εκτίμηση και σας ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σας! Σάκης Αρναούτογλου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ