Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

8 πράγματα που πρέπει να κρατάς για τον εαυτό σου - Τα μυστικά σου μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου

Καμιά φορά, ο καλύτερος ακροατής μπορεί να αποδειχθεί ο χειρότερος κουτσομπόλης

 

Κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάς για τον εαυτό σου, για να μην είσαι ευάλωτη. Τα οικογενειακά σου για να μην εκθέτεις τα μέλη της, τα περιουσιακά σου για να μην κινδυνεύεις από εγκληματικές πράξεις.

Τις χάρες που κάνεις σε φίλες σου για να μην μειώνεις την προσωπικότητά τους, τα μυστικά που σου εμπιστεύονται για να μην σε λένε κουτσομπόλα.

Τις ιδέες σου για να μην στις κλέψουν, λεπτομέρειες της προσωπικής σου ζωής για να μην πληγώσεις τον σύντροφό σου.

Μπορεί το να μοιράζεσαι πράγματα με τους άλλους να ενισχύει τους δεσμούς και τις σχέσεις σας, αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά που είναι καλύτερα να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Είτε γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου, είτε γιατί μπορεί να χαλάσουν την εικόνα σου.

Αυτά, λοιπόν, είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κρατάς μυστικά γιατί, καμιά φορά, ο καλύτερος ακροατής μπορεί να αποδειχθεί ο χειρότερος κουτσομπόλης.

1. Τις χάρες που έκανες στους φίλους ή τις φιλανθρωπικές σου πράξεις.

Η βοήθεια που προσφέρεις στους φίλους ή στους συνανθρώπους σου, είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις με σεβασμό στην προσωπικότητά τους, με ανιδιοτέλεια και χωρίς ανταλλάγματα. Δεν υπάρχει λόγος να διαδίδεις τις καλές σου πράξεις, γιατί μπορεί να πληγώσεις τον εγωισμό των φίλων σου. Άλλωστε, η ευγνωμοσύνη των άλλων είναι αρκετά υψηλή ανταμοιβή για τις πράξεις σου.

2. Τα οικογενειακά σου.

Όλες οι οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάποια στιγμή. Η λύση τους, όμως, πρέπει να γίνεται μέσα στην οικογένεια και όχι ζητώντας τη γνώμη γνωστών και φίλων. Όταν μιλάς για τα οικογενειακά σου προβλήματα με τον καθένα, γελοιοποιείς την οικογένειά σου, μειώνεις τα μέλη της, υποδαυλίζεις τη συνοχή της και, τελικά, σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεις λύση. Γιατί τα προβλήματα της οικογένειας, πρέπει να λύνονται με συζήτηση και ειλικρίνεια, μέσα στην οικογένεια.

3. Τα περιουσιακά σου.

Όσο περισσότερο επιδεικνύεις τον πλούτο σου και την περιουσία σου, τόσο περισσότερο μειώνεις τον εαυτό σου. Η επίδειξη πλούτου δείχνει χαμηλή αυτοπεποίθηση και κρύβει μια προβληματική προσωπικότητα, που έχει ανάγκη τα υλικά αγαθά για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Επίσης, ένας άνθρωπος που επιδεικνύει τον πλούτο του, αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε εγκληματικά στοιχεία και κινδύνους, σύμφωνα με το Mind Spa και το tsmperlidou.gr.

4. Τους φόβους και τις αδυναμίες σου ή κάποιες δυσάρεστες στιγμές από το παρελθόν.

Ό,τι συνέβη στο παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν. Αν έχεις κάποια δυσάρεστη εμπειρία στο παρελθόν, δεν χρειάζεται να την επαναφέρεις στην μνήμη σου και να δηλητηριάζεις το παρόν. Δεν ωφελεί σε τίποτα. Εφόσον, δεν αντιμετώπισες ή δεν μοιράστηκες την εμπειρία σου τη στιγμή που συνέβη, άστην να φύγει.

Ότι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Μην μοιράζεσαι αυτές τις δυσάρεστες στιγμές σήμερα και μην αφήνεις το παρελθόν σου να στοιχειώσει το παρόν σου. Επίσης, μην μοιράζεσαι με κανέναν τους φόβους και τις αδυναμίες σου, γιατί ακόμα και οι κοντινοί σου άνθρωποι, μπορεί να μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν αυτή την γνώση εις βάρος σου, σε κάποια διένεξή σας.

5. Τα μυστικά των φίλων σου.

Καταρχάς, το κουτσομπολιό χαλάει την εικόνα σου, γιατί κανείς δεν συμπαθεί μια κουτσομπόλα. Επιπλέον, δείχνεις ότι δεν είσαι άξια εμπιστοσύνης και προσπαθείς να μειώσεις τους άλλους για να φανείς εσύ καλύτερη. Και τέλος, όταν βοηθάς στην διάδοση αρνητικών σχολίων και, άρα, αρνητικής ενέργειας, δημιουργείς ένα τοξικό κλίμα που επηρεάζει τους πάντες: εσένα, αυτούς που συνομιλείς ή το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεσαι. Για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κρατάς τα μυστικά των άλλων για τον εαυτό σου και να μην διαδίδεις φήμες και κουτσομπολιά.

6. Λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής με το σύντροφό σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να μοιράζονται τις ιδιωτικές τους στιγμές ως ζευγάρι με τους άλλους. Οι μόνοι που το κάνουν, είναι αυτοί που νιώθουν πληγωμένοι μετά το τέλος της σχέσης τους. Κακολογούν, διαδίδουν φήμες, μιλούν απαξιωτικά, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μειώνουν τη δική τους προσωπικότητα. Μην ακολουθείς αυτό το μονοπάτι και δείξε σεβασμό στη σχέση σου και στον άνθρωπό σου, ακόμα κι αν είναι πρώην.

7. Τα ηρωικά σου κατορθώματα.

Οι αληθινοί ήρωες δεν καυχιούνται για τα κατορθώματά τους. Δεν κάνουν ηρωικές πράξεις για να το μάθουν οι άλλοι, αλλά γιατί θεωρούν ηθική τους υποχρέωση να δράσουν, να βοηθήσουν, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το θάρρος και η γενναιότητά σου πρέπει αναγνωρίζεται από τους άλλους, όχι από εσένα, αλλιώς κινδυνεύεις να εμφανιστείς αλαζονικός και υπερφίαλος.

8. Τα όνειρα και τους στόχους σου.

Αν έχεις ήδη κατασταλάξει μέσα σου για τα πράγματα που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, καλύτερα να τα κρατήσεις για σένα για την ώρα. Αν μοιραστείς τις ιδέες σου, πρώτον κινδυνεύεις να στις κλέψουν, δεύτερον, μπορεί οι άλλοι να σε αποθαρρύνουν και να σε γεμίσουν αρνητική ενέργεια με την απαισιοδοξία τους.

Τρίτον, μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν με επιπόλαια σχόλια και παρατηρήσεις και να πριονίσουν την αυτοπεποίθησή σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ακούς και τη γνώμη των έμπιστων και αξιόπιστων φίλων σου, απλά μην ξεδιπλώνεις όλες τις λεπτομέρειες των ιδεών σου, ούτε το πόσο σοβαρά τις σκέφτεσαι. Επίσης, διάφορες έρευνες δείχνουν ότι όσοι δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για το μέλλον, είναι πιο πιθανό να τα πραγματοποιήσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ