Η Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει και για τα Villeroy & Boch: Η αέναη δημιουργικότητα της Ελληνίδας designer (φωτό & βίντεο)

«Για τα πλακάκια Villeroy & Boch θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα παράθυρο στον κόσμο»

Την συνεργασία της με την διάσημη εταιρεία που ειδικεύεται στα κεραμικά, Villeroy & Boch, ανακοίνωσε η Μαίρη Κατράντζου, η designer με την αέναη δημιουργηκότητά, που διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το όνομα της συλλογής της σχεδιάστριας μόδας, που έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με κορυφαία Brands, όπως ο οίκος Bulgari, είναι Victorian Mary Katrantzou x Villeroy & Boch.

«Όταν τα Villeroy & Boch με πλησίασαν για αυτή τη συνεργασία, ήμουν ενθουσιασμένη που ανακάλυψα τον κόσμο τους και τη διαδικασία πίσω από τη δημιουργία των πλακιδίων τους. Υπάρχει μια συνέργεια μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων καθώς μοιραζόμαστε την εκτίμηση της ομορφιάς, της δεξιοτεχνίας και της ιστορίας.

Αυτή η συνεργασία ήταν μια άσκηση για την κατανόηση και την εφαρμογή της ισορροπίας, της συμμετρίας και της αναλογίας και το να έχεις την ευκαιρία να μπεις στα σπίτια των ανθρώπων και στο καθημερινό τους περιβάλλον ήταν δημιουργικά πολύ ικανοποιητικό» λέει η Μαίρη Κατράντζου.

Σε ανάρτηση που έχει κάνει στη σελίδα της στο Instagram η καταξιωμένη σχεδιάστρια διαβάζουμε:

«Ανακοινώνουμε τη νέα μας συνεργασία με τον @villeroyboch , τον διεθνή ειδικό σε κεραμικά, που σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη εμφάνισή μας στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Το "VICTORIAN" είναι μια ζωντανή και διαχρονική συλλογή πλακιδίων, εμπνευσμένη από τη γεωμετρία των βικτοριανών πλακιδίων και την ξεχωριστή φύση των αρχειακών μας σχεδίων, φέρνοντας τον φυσικό κόσμο στο περιβάλλον ζωής μας».

Ενώ η designer θα προσθέσει: «Για τα πλακάκια Villeroy & Boch θέλαμε να δημιουργήσουμε μια βινιέτα μέσα σε ένα σπίτι, ένα παράθυρο στον κόσμο που αιχμαλωτίζει την αίσθηση της νοσταλγίας αλλά είναι εξίσου μοντέρνο στην εφαρμογή του.

Ως επωνυμία led με εικόνα, η χρήση των αρχειακών μας εκτυπώσεων και η μεταφορά τους σε διαφορετικούς κλάδους είναι μια πρόκληση που πάντα με ελκύει.

Ήταν ένα προνόμιο να δουλεύω σε κεραμικά με τη Villeroy & Boch και μια συναρπαστική διαδικασία να φανταστείς και να δημιουργήσεις χώρους στους οποίους θα ζουν οι άνθρωποι καθημερινά.

Το να είσαι μέρος του σπιτιού κάποιου δημιουργεί μια αίσθηση μονιμότητας που είναι πολύ διαφορετική από την ίδια τη φύση της μόδας. Η αντιθετική φύση και των δύο κλάδων ήταν αυτό που βρήκαμε το πιο συναρπαστικό στη σύλληψη της συνεργασίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ