Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Συγκλονιστικές στιγμές από τη διάσωση επιβατών - Aγωνία για τους 14 αγνοούμενους, ανάμεσά τους 4 Έλληνες (φωτό - βίντεο)

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία.

Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.

Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

 

 

Στο πλοίο επέβαιναν 292 άτομα. Εχουν διασωθεί και έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Κέρκυρας 278 άτομα. Ωστόσο, αγνοούνται 14 άτομα.

Για τους δύο από τους αγνοουμένους, έναν Τούρκο και έναν Βούλγαρο, βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης, καθώς ο ένας εκ των δύο επικοινώνησε με τις Αρχές, δήλωσε εγκλωβισμένος στο γκαράζ και ότι βλέπει ακόμη ένα άτομο.

 

 

 Ανάμεσα στους 12 αγνοούμενους βρίσκονται και 4 Ελληνες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα (είναι Ελληνίδα, αλλά έχει βουλγαρικό όνομα). Οι υπόλοιποι 10 αγνοούμενοι είναι αλλοδαποί, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα άτομο που είχε μπει στο πλοίο χωρίς να δηλωθεί, δεν βρίσκεται επομένως στις επίσημες λίστες επιβαινόντων.

 

 

Πέντε άτομα στο νοσοκομείο

Να σημειωθεί ότι πέντε από τους διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ο ένας με ελαφρά κατάγματα και οι άλλοι 4 με ελαφρά αναπνευστικά.

Στο σημείο έφτασε πρώτο σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia di Finanza) και σε αυτό επιβιβάστηκαν οι επιβάτες και το πλήρωμα από τις σωστικές λέμβους.

Φωτό από eurokinissi

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ