Κ. Μπακογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Άντζελα Γκερέκου αποχαιρετούν την Μαριέττα Γιαννάκου - «Καλό και ήσυχο ταξίδι» (φωτό)

Το αντίο τους στην πολιτικό που «έφυγε» στα 71 της

Ο Κώστας Μπακογιάννης, η Άντζελα Γκερέκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρετούν την πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram μια φωτογραφία της πολιτκού, συνοδεύοντας το post του με τα εξής λόγια:

«Την Μαριέττα τη γνώριζα από μικρό παιδί. Τη θαύμαζα πάντα. Ήταν ένα παράδειγμα για όλους μας. Άνοιγε νέους δρόμους και δεν φοβόταν να τολμήσει.

Μια πραγματική μαχήτρια της ζωής, μια γυναίκα δυνατή, τρυφερή και γεμάτη αγάπη. Λάτρευε την Αθήνα και αγαπούσε τη γειτονιά της. Θα μας λείψει πολύ».

Με συγκίνηση αποχαιρέτησε την Μαριέττα Γιαννάκου και η Άντζελα Γκερέκου. 

«Με την Μαριέττα Γιαννάκου όταν ήμουν βουλευτής Κέρκυρας είχα την πιο δημιουργική συνεργασία που είχε ποτέ με υπουργό Παιδείας και ας ήμασταν από διαφορετικές πολιτικές θέσεις. Έτσι ήταν η Μαριέττα. 

Μια σπουδαία γυναίκα, ένας υπέροχος άνθρωπος, μια Ελληνίδα πολιτικός με ανοιχτό πνεύμα, ενσυναίσθηση κ ανεπτυγμένο το αίσημα δικαίου. Γυναίκα πολιτικός της μεγάλης εικόνες, ακούραστη στηνη προσφορά της από όποιο αξίωμα.

Μια γυναίκα που με την δράση της έκανε όλες εμάς τις γυναίκες περήφανες!! Θαύμαζα πάντα την εσωτερική της δύναμη και αξιοπρέπεια που δεν την άφησαν ποτέ ακόμα και στα πολλά δύσκολα που ήρθαν στην ζωή της. Καλό και ήσυχο ταξίδι αγαπημένη μου Μαριέττα!!!

Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της» έγραψε στην ανάρτησή της η αρχιτέκτων, ηθοποιός, πρόεδρος του ΕΟΤ και πρώην βουλευτής.

Τέλος η Όλγα Κεφαλογιάννη δημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram μια φωτογραφία εκείνης και της Μαριέττας Γιαννάκου και έγραψε στην ανάρτηση:

«Αγαπημένη μου Μαριέττα, Είναι στιγμές που τα λόγια είναι τόσο φτωχά που δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη, τον πόνο, την απώλεια.

Γιατί σήμαινες τόσα πολλά! Ήσουν μια μεγάλη προσωπικότητα, αληθινή γυναίκα, φιλελεύθερη, προοδευτική, μαχήτρια, που δοκιμάστηκες πολλαπλά μα επέμεινες πεισματικά στην αγάπη σου για τη ζωή και τη δημιουργία.

Ήσουν μια μεγάλη πολιτικός που ό,τι πίστεψες και οραματίστηκες για την πατρίδα το έκανες πολιτική πράξη χωρίς συμβιβασμούς.

Ήσουν και θα είσαι για πάντα, πηγή έμπνευσης για όσες και όσους ονειρεύονται με ρεαλισμό το καλύτερο. Πάνω από όλα όμως, ήσουν μια ανεκτίμητη φίλη, ένας υπέροχος άνθρωπος, πάντα δίπλα μου, πάντα κοντά μου, σε όλες τις στιγμές που σε χρειάστηκα. Η απώλεια σου δεν αναπληρώνεται. Αντίο Μαριέττα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ