Ο Robert, ο απατεώνας: Ξεγέλασε 8 Ελληνίδες άνω των 40 ετών στο Facebook - πώς τους ξάφριζε χρήματα (βίντεο)

«Οι δράστες δημιουργούν μια ψευδαίσθηση συναισθηματικής σύνδεσης»

Η ιστορία είναι διαχρονική, τα εργαλεία είναι καινούργια: Νέος, γοητευτικός και μυστηριώδης “πουλούσε έρωτα” σε γυναίκες ηλικίας άνω των 40, μέσα από το Facebook,

Ως εργαζόμενος του Αμερικανικού Στρατού ή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σε χώρες της Ασίας, με το όνομα Robert, εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματα του ο άνδρας που τους άδειαζε τα πορτοφόλια. Τουλάχιστον οκτώ γυναίκες, ακόμα και παντρεμένες, ηλικίας από 40 έως 60 ετών, έπεσαν θύματα του, από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Νάουσα, τις Σέρρες και την Πάτρα ενώ ακόμα τρεις γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

“Οι δράστες δημιουργούν μια ψευδαίσθηση συναισθηματικής σύνδεσης μέσα από ένα προφίλ που μοιάζει ως ο τέλειος σύντροφος” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Απόστολος Σκρέκας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ως αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ είχε τραυματιστεί βαριά στο Αφγανιστάν και γι αυτό ήθελε από το θύμα του να παραλάβει αντί γι αυτόν προσωπικό δέμα που είχε μέσα θησαυρό, ωστόσο θα έπρεπε να καταβάλει εκείνη τα χρήματα για τη μεταφορά, τον εκτελωνισμό και τη φύλαξη ή ότι είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Ινδονησίας και ζητούσε χρήματα για την απελευθέρωση του.

“Στο πρώτο στάδιο αναζητούν τα υποψήφια θύματα τους μέσα από πληροφορίες που υπάρχουν δημόσια στα social media, στη συνέχεια τις χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν διαπροσωπική σχέση μαζί τους πάρα πολύ γρήγορα και όταν το κάνουν μπαίνουν στη δεύτερη φάση του σχεδίου τους και προφασιζόμενοι ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, μέσα από ιδιαίτερες δικαιολογίες, αποσπούν από αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά” εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας Σερρών, τα μέλη του κυκλώματος είναι τουλάχιστον έξι, από τους οποίους οι πέντε έχουν ταυτοποιηθεί, ανάμεσα τους φέρεται να είναι μία γυναίκα από τον Ασπρόπυργο, μία από την Βραζιλία, δυο Νιγηριανοί που μένουν στην χώρα μας καθώς και ένας Τούρκος.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και απάτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ