Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν η Έλενα Ακρίτα και ο γιος της: «Δεν θα απολογηθώ επειδή υιοθέτησα ένα παιδί» (φωτό)

Μετά από συκοφαντικά δημοσιεύματα

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει η Έλενα Ακρίτα, αναφορικά με συκοφαντικά - όπως τα χαρακτήρισε - δημοσιεύματα που αφορούσαν στην υιοθεσία του γιου της Παύλου Αρζόγλου.

Η ίδια σε ανάρτηση που έχει κάνει στη σελίδα της στο Facebook γράφει μεταξύ άλλων ότι «εν όψει της μάχης που θα δώσουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια, κρίναμε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να μην πιστεύει τους ψεύτες και τους συκοφάντες».

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Ο γιος μου Παύλος κι εγώ ζητούμε συγγνώμη που σάς απασχολούμε με τα οικογενειακά μας. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ τριάντα χρόνια τώρα! Όμως, εν όψει της μάχης που θα δώσουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια, κρίναμε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να μην πιστεύει τους ψεύτες και τους συκοφάντες. 

Η νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας που ακολουθήθηκε ήταν η διακρατική υιοθεσία (Σύμβαση της Χάγης 29/5/1993), στην οποία συμμετείχε και η Πρεσβεία της χώρας γέννησης του παιδιού. 

Σε δεύτερο στάδιο, το κράτος διορίζει μια κοινωνική λειτουργό (το όνομα της είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά) η οποία ύστερα από σειρά επισκέψεων στους υποψήφιους γονείς, εισηγείται την συνέχιση ή την διακοπή της υιοθεσίας. 

 

 

Έπειτα ειδικό δικαστήριο επικυρώνει την υιοθεσία - μια ολιγόλεπτη διαδικασία με παρόντες τους δυο υποψήφιους γονείς. Το παιδί πλέον καταγράφεται στα αρχεία του κράτους με τόπο γέννησης την χώρα υιοθεσίας, δηλαδή την Ελλάδα. 

Καμία άλλη δίκη δεν έγινε (και μάλιστα με μάρτυρες… ηθοποιούς) κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θα κληθεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Άλλωστε, τα δικαστικά αρχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση των πολιτών. 

Αυτή είναι η νόμιμη οδός, αυτή είναι και η πάσα αλήθεια. Την βιολογική μητέρα του γιου μου την γνωρίζω μόνο κατ’ όνομα, δεν την έχω συναντήσει ποτέ κι όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα πρέπει και να το αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες.

Υ. Γ. Ζήτω συγγνώμη που απενεργοποιώ τη δυνατότητα σχολιασμού σε μη φίλους.  Είμαι βέβαιη ότι κατανοείτε τους λόγους. Ευχαριστώ για την ανοχή και την κατανόηση σας. 

Επί προσωπικού, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί!».

 

 

Παράλληλα σε νεότερη ανάρτησή της αναφέρει ότι «αύριο κατατίθεται στην Εισαγγελία η μήνυση από τον γιο μου και εμένα» και πώς  «ακολουθεί, τις αμέσως επόμενες μέρες, μήνυση και κατά όλων όσοι προέβησαν σε σχολιασμό των αρχικών έκνομων αναρτήσεων, διαπράττοντας και αυτοί ποινικά αδικήματα στην ομάδα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ