Σάκης Αρναούτογλου: Winter is Back - Kατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν βροχές

Αναλυτικά η πρόγνωση... 

Άστατος πρόκειται να είναι ο καιρός την επόμενη εβδομάδα καθώς από τα 30άρια των αμέσως επόμενων ημερών, θα σημειωθεί κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία.

Όπως ανέφερε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου, αναμένονται 30αρια το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη και αίθριος καιρός, με εξαίρεση Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο, που θα σημειωθούν βροχές.

Παρόλα αυτά, το σκηνικό αλλάζει από την Τετάρτη (18/5) και Πέμπτη (19/5), καθώς έρχονται ψυχρές αέριες μάζες, όπου αναμένεται να φέρουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Παράλληλα, αναμένεται βουτιά του υδραργύρου, η οποία αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 10 βαθμούς, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-05-2022

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βελτίωση από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα πυκνώσουν και στην Ήπειρο, τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της δυτικής Θεσσαλίας και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

 

 

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αυξηθουν και κυρίως στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ