Έπεσε η Μαριούπολη - Απομακρύνονται οι τελευταίοι Ουκρανοί στρατιώτες

Μετά από 82 ημέρες τελειώνει η πιο αιματηρή μάχη της Ευρώπης των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές από τον Ουκρανικό στρατό, απομακρύνονται οι εναπομείναντες στρατιώτες από το προπύργιό τους στην Μαριούπολη. Επίσης, Ουκρανοί στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν, μεταφέρονται με λεωφορεία σε πόλεις που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Ουκρανοί στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν, μεταφέρονται με λεωφορεία σε πόλεις που ελέγχονται από τη Ρωσία

Γεγονος που σημαίνει πρακτικά ότι μετά από 82 ημέρες τελειώνει η πιο αιματηρή μάχη της Ευρώπης των τελευταίων δεκαετιών.

μετά από 82 μάχες τελειώνει η πιο αιματηρή μάχη της Ευρώπης των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με το Reuters λεωφορεία έφευγαν από την τεράστια χαλυβουργία Azovstal κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πέντε από αυτά έφτασαν στην πόλη Novoazovsk που ελέγχεται από τη Ρωσία. Σε ένα από αυτά, σημαδεμένο με το λατινικό γράμμα "Ζ" που έχει γίνει το σύμβολο της επίθεσης της Ρωσίας.

 

Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσαν και οι New York Times επισημαίνοντας ότι η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τη μάχη στο εργοστάσιο Azovstal έδωσε στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας τεράστιας έκτασης της νότιας Ουκρανίας, που εκτείνεται από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την Κριμαία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να οχυρώνουν την κυριαρχία τους σε τμήματα του νότου που κατέλαβαν στις αρχές της εισβολής τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ