Κικίλιας για «χρυσά» καβουροπόδαρα στη Μύκονο: To κατάστημα ελέγχεται από 3 υπουργεία για σειρά παραβάσεων

Όσον άφορα τη μη εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων ο υπουργός ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας γίνονται αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στους επιχειρηματίες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους και τους τουρίστες, με αφορμή την υπόθεση στη Μύκονο με την επιχείρηση που χρέωσε τα … καβουροπόδαρα και δυο ποτά 600 ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει με αυστηρότητα τέτοια περιστατικά και πως ο εν λόγω επιχειρηματίας ελέγχεται από τρια διαφορετικά υπουργεία για διαφορετικού τύπου παραβάσεις.

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, πέρασε τέσσερις μέρες στη Σύρο στα δικαστήρια και ελέγχεται αυτή τη στιγμή από το υπουργείο Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού για φορολογικές παραβάσεις, ασφαλιστικές παραβάσεις, γιατί δεν είχε ναυαγοσώστη, γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, για τον τρόπο τον οποίο λειτουργούσε σε ότι έχει να κάνει με τους εργαζομένους του. Θα έχει να ασχοληθεί πολύ - πολύ καιρό ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του με τα συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία δημιούργησε στον εαυτό του από τη συμπεριφορά του», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Όσον άφορα τη μη εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει σε επιχειρήσεις εστίασης και όχι σε ξενοδοχεία και σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας γίνονται αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ