Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Πολύχρωμες πέννες με ντομάτα, σαλάμι Λευκάδος & φέτα (βιντεο)

Για 4 μερίδες 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο

  • 500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
  • 200 γρ. σαλάμι, σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μέτριο καρέ
  • 240 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • σάλτσα ντομάτας 520 γρ.
  • 280 γρ. φέτα
  • 12 γρ. βασιλικός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. σαλάμι Λευκάδος, σε λεπτά στικς
  • 30 γρ. ψωμί, τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

 

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί, ρίχνουμε 10 γρ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, στρώνουμε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα μέχρι να καβουρδιστεί για περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό (7γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερό), σύμφωνα με τις οδηγίες της MISKO και κρατάμε 100 γρ. νερό σε ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 20γρ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σαλάμι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και να πάρει λίγο χρώμα το σαλάμι, για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για 1 λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή φέτα, ανακατεύουμε και την σπάμε ελαφρώς με την κουτάλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και να χυλώσουν. Αν έχουμε περισσότερη υγρασία στο σκεύος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε  μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν σωστά τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μισό βασιλικό, το πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε πιάτο της αρεσκείας μας, μοιράζουμε από πάνω το σαλάμι σε στικς, τον υπόλοιπο βασιλικό, την υπόλοιπη φέτα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί που έχουμε καβουρδίσει.

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ