Έχεις νιώσει ποτέ πως δεν ταιριάζεις με το σύνολο; Να γιατί είναι εντάξει να είσαι διαφορετικός

Νιώθετε ποτέ πως δεν ταιριάζετε με τους άλλους; Πως είστε σαν ξένοι; Ίσως και λίγο απροσάρμοστοι;

Έχετε νιώσει ποτέ πως είστε λίγο εκκεντρικοί, λίγο στο περιθώριο, σαν εξωγήινοι;  Όπως ένας μοναχικός λύκος που πορεύεται στην ζωή νιώθοντας απομονωμένος και αποσυνδεδεμένος;

Το αίσθημα της απομόνωσης φέρνει μια αίσθηση επιθυμίας και ανάγκης για ελευθερία, για υποστήριξη, για αποδοχή και για ένα μέρος που να μπορείς να αποκαλείς «σπίτι».

Ναι, ίσως να νιώθετε πως δεν ανήκετε κάπου εδώ και πολύ καιρό. Φυσικά μερικές φορές αυτό το συναίσθημα μπορεί να φύγει και να είστε χαρούμενοι για μια στιγμή αλλά πάντα με κάποιο τρόπο πάντα επιστρέφει. Και τότε, υπάρχουν στιγμές που αυτό το συναίσθημα σας καταναλώνει τόσο πολύ που σας κάνει να νιώθετε εντελώς κενοί μέσα σας.

Αν ταυτίζεστε με όλα αυτά, τότε ο κύριος λόγος για τον οποίο νιώθετε έτσι δεν είναι ότι κάτι πάει λάθος με εσάς. Δεν είστε ελαττωματικοί. Ούτε προβληματικοί. Αντιθέτως, το να μην είστε ίδιοι με τους άλλους είναι σπουδαίο. Και να γιατί.

Ο βασικός και σημαντικότερος λόγος για τον οποίο νιώθετε σαν ξένοι είναι επειδή έχετε αφυπνισμένη ψυχή. Όλοι έχουν ψυχή αλλά δεν βρίσκονται όλοι σε βαθύτερη σύνδεση με αυτή. Επομένως, αν νιώθετε έτσι είναι πολύ πιθανό να είστε πνευματικά αφυπνισμένοι όπως και πολύ ευαίσθητοι και δεκτικοί στις ενέργειες.

Απομονώνετε τον εγωισμό σας και έτσι δεν κατανοείτε την εμμονή των ανθρώπων με τα χρήματα, την φήμη, την κοινωνική κατάσταση και την εξουσία. Όλα αυτά σας φαίνονται πολύ αφύσικα επειδή βλέπετε πόσο υποκριτές, εγωιστές και σκληροί μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι.

Λαχταράτε ένα ασφαλές μέρος. Ένα σπίτι. Ένα μέρος όπου μπορείτε να είστε εντελώς ο εαυτός σας και ελεύθεροι από κάθε κριτική. Ένα μέρος όπου δεν θα νιώθετε περίεργοι, διαφορετικοί ή ανάξιοι. Και ξέρετε ποιο είναι αυτό το μέρος; Η ψυχή σας.

Το απλό γεγονός που νιώθετε πως δεν ταιριάζετε δείχνει πως μπορείτε να βιώσετε την αληθινή αγάπη, την συμπόνια και την ελευθερία. Αυτό σημαίνει ότι η ψυχή σας είναι ώριμη. Μπορείτε να δείτε τόσο καθαρά πέρα από την υποκρισία των άλλων και απλώς ξέρετε πως πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο αναφέρει το Awaken

Είστε ένα ελεύθερο πνεύμα.

Δυστυχώς, η πλειονότητα των ατόμων εξακολουθεί να θεωρεί κακό το να μην ταιριάζει κάπου και για αυτό οι περισσότεροι προτιμούν να παραμένουν στην ζώνη ασφαλείας τους περιορισμένοι.

Ωστόσο, αυτοί που θεωρούνται «απροσάρμοστοι» ξέρουν πως το να ακολουθείς πάντα τους κανόνες οδηγεί σε μια μίζερη και ανεκπλήρωτη ζωή. Επομένως, ακόμα και αν καμιά φορά νιώθετε απομονωμένοι είναι σημάδι ότι ζείτε μια πλούσια εκφραστική και εκπληρωμένη ζωή.

Επειδή όταν ακολουθείτε την ψυχή σας είναι φυσιολογικό να νιώθετε πως δεν ανήκετε κάπου. Και αυτό δεν είναι κακό, έτσι;

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ