Α. Δρακόπουλος, ο ισχυρός άνδρας του Ιδρύματος Νιάρχου: «Δεν είμαστε θεοί, η δουλειά κάθε κυβέρνησης, Αριστεράς ή Δεξιάς, να υπηρετεί τον κόσμο»

«Δεν είμαστε Θεοί, ούτε μπορούμε να αναπληρώσουμε το κράτος»

Μετά το κλείσιμο του «SNF Nostos Health 2022» - που επί δύο ημέρες εστίασε με πολλές διαφορετικές συζητήσεις και δραστηριότητες στην πρόοδο της ιατρικής και την διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας - ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, μιλώντας για το Πρόγραμμα  σημείωσε ότι επεκτάθηκε από τα 300 εκατ. ευρώ το 2018, στα 750 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα δύο τρίτα στη χώρα μας.

Η κάθε Κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Και η δουλειά τους είναι να υπηρετούν τον κόσμο. Αριστερά ή Δεξιά, δεν έχει σημασία, υπάρχουν τόσα προβλήματα στον κόσμο, που κανείς δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνος του. Γι΄ αυτό χρειάζονται συνεργασίες και ο καθένας να κάνει το δικό του κομμάτι, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ  Δρακόπουλος με αφορμή την πρόσφατη επέκταση του Προγράμματος για την υγεία του Ιδρύματος.

«Δεν είμαστε Θεοί, ούτε μπορούμε να αναπληρώσουμε το κράτος. Εδώ πρόκειται για μια πραγματική σύμπραξη δημοσίου -ιδιωτικού τομέα για το καλό των ανθρώπων. Ακούγεται απλό και πρέπει να είναι απλό. Ο τελικός ιδιοκτήτης είναι ο λαός», είπε ο  πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και πρόσθεσε ακόμα:

«Δωρίσαμε στο κράτος το Κέντρο Πολιτισμού, όπου στεγάζονται η Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή. Και δεν χρηματοδοτούνται οι δύο οργανισμοί, ούτε για την καταβολή του ενοικίου στο υπουργείο Οικονομικών. Δώσαμε άλλα 50 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Υπάρχει διάλογος και θέληση, όμως κάποιες φορές δεν φτάνει. Από το 2009 έχει δοθεί υπόσχεση για Μετρό. Πού είναι η στάση του Μετρό, εδώ; Στις συνεργασίες πρέπει να συμμετέχουν και οι δύο πλευρές.Πρέπει να παρέμβει ο Πρωθυπουργός; Δεν είναι υγιές. Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει το πρόβλημα των ανισοτήτων.

Και συνεχίζεται η πόλωση. Και κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα. Χρειάζεται η σωστή συνεργασία. Υπάρχουν πολλά πράγματα στον αέρα. Και μάλιστα, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν ηγέτες, ηγεσία και ηθική και πρέπει να αντιμετωπιστούν τρομερά προβλήματα».

Καταλήγοντας σε ότι αφορά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος, ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε ότι ο στόχος ήταν να φτάσει η επιστήμη στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ