Spetses Classic Yacht Regatta: Τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα από δύο κορυφαίους φωτογράφους - Μιχάλης Λιαρούτσος, Κατερίνα Κατώπη (φωτό & βίντεο)

Η διοργάνωση θεωρείται, πλέον, θεσμός για την ελληνική, και όχι μόνο, ιστιοπλοϊα!

Ο επετειακός Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών «Spetses Classic Yacht Regatta 2022» (SCYR), πραγματοποιήθηκε από τις 23 ως τις 26 Ιουνίου στο υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού.

Δύο κορυφαίοι φωτογράφοι, ο Μιχάλης Λιαρούτσος και η Κατερίνα Κατώπη-Λυκιαρδοπούλου, παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες τους στο Intagram συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την φετινή Regatta, ποου σηματοδοτεί τα 10 χρόνια «ζωής» του θεμού.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta, SCYR) ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί, έκτοτε, τον δημοφιλέστερο αγώνα στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά και έναν από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο. Διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι, συνήθως τον μήνα Ιούνιο, από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

 

Η διοργάνωση θεωρείται, πλέον, θεσμός για την ελληνική, και όχι μόνο, ιστιοπλοϊα, με τις ιστιοδρομίες κλασσικών σκαφών, καϊκιών και λατινιών να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις και πλούσιο ανταγωνισμό στους συμμετέχοντες αλλά και στο πλήθος των τουριστών που συρρέουν στο νησί. Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του σπορ, τόσο από τον αθλητικό, όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν κάθε χρόνο το «παρών», με πάνω από 75 σκάφη και 400 μέλη πληρώματος.

Ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας εξυμνεί τις αρχές και αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, με τους θεατές να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια σκαριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να απολαύσουν υψηλού επιπέδου αγώνες ιστιοπλοϊας, σε μία πραγματική γιορτή του ναυταθλητισμού και της ξυλοναυπηγικής τέχνης.

Παραδοσιακά Καΐκια

Κομβικό σημείο του Αγώνα παραμένει η διεθνής καινοτομία του να αγωνιστούν κλασσικά σκάφη, ελληνικά παραδοσιακά καΐκια και λατίνια ταυτόχρονα σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα. Μερικά από τα πιο φημισμένα καΐκια της χώρας, όπως η Φανερωμένη, η Παναγιά της Τήνου, η Αλκυόνη, ο Αίολος Σπετσών, ο Νότιος Ανεμος, η Αφρόεσσα, ο Στρατής, η Μαρίδα, ο Αγ. Γεώργης που έχουν ναυπηγηθεί στα παραδοσιακά καρνάγια του Περάματος, της Σύρου, της Κοιλάδας και των Σπετσών έχουν συμμετάσχει στον μεγαλύτερο αγώνα κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, ως διοργανωτής του αγώνα, απέδειξε ότι τα ξύλινα καΐκια αποτελούν ισχυρό μαγνήτη με την ομορφιά και την λιτή πολυτέλεια τους. Στενά συνδεδεμένη με την ναυτική παράδοση του νησιού των Σπετσών, η διοργάνωση αναδεικνύει σε μια δύσκολη εποχή εκτός από τις αξίες του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, την ξυλοναυπηγική τέχνη η οποία δεν έχει εξαντλήσει το εισιτήριo της επιβίωσής της στο μέλλον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ