Σπύρος Σούλης: Ποιός είπε ότι το γκρι είναι καταθλιπτικό χρώμα; – Αυτές οι φωτό το αποδεικνύουν

Ένα από τα πράγματα που σκέφτονται όλοι όταν αποφασίζουν να βάλουν το γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού τους είναι ότι φοβούνται μήπως το αποτέλεσμα δείχνει υπερβολικά «καταθλιπτικό».

Δεν είναι τυχαίο το ότι το γκρίζο σαν λέξη έχει αρνητική έννοια. Ένα από τα πράγματα που σκέφτονται όλοι όταν αποφασίζουν να βάλουν το γκρι στη διακόσμηση του σπιτιού τους είναι ότι φοβούνται μήπως το αποτέλεσμα δείχνει υπερβολικά «καταθλιπτικό».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι λίγο διαφορετική. Μπορείτε να βάλετε το γκρι στο σπίτι σας και με μερικές μικρές «τροποποιήσεις» που θα σας πούμε να το κάνετε πιο χαρούμενο και πιο ενδιαφέρον.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε ποιο γκρι θα βάλετε στο σπίτι σας είναι να πάρετε δείγματα υφάσματος (ή χρωμάτων) απ’ όλα τα γκρι και να τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο για να τα συγκρίνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας τη διαφορά ανάμεσα στα πιο «ζεστά» και στα πιο «κρύα» γκρι. Ένα γκρι συνδυασμένο με μπλε, για παράδειγμα, θα δείχνει πιο κρύο από ένα γκρι συνδυασμένο με κίτρινο.

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως αν είναι μεγάλο το δωμάτιο προτιμήστε έναν πιο βαθύ τόνο του γκρι που θα χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να φαίνεται πιο ζεστός ο χώρος σας.

Μόνο λευκό
Μια κλασική επιλογή που όμως μπορεί να σας δώσει ένα πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα είναι η ασφαλής επιλογή του λευκού χρώματος για να συνδυάσετε με το γκρι. Δώστε σημασία στις λεπτομέρειες όπως τα διακοσμητικά στοιχεία και τις διαφορετικές υφές των υφασμάτων.

Συνδυάστε τα δύο χρώματα λευκό και γκρί σε ένα εμπριμέ ή ριγέ χαλί και αφήστε μονόχρωμα τα υπόλοιπα υφάσματα στον χώρο.

Μαξιλάρια


Κάντε πιο χαρούμενο έναν γκρι καναπέ διακοσμώντας τον με χρωματιστά μαξιλάρια. Αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ανανεώνετε το σαλόνι σας ανάλογα με την εποχή αφού θα μπορείτε πχ. τον χειμώνα να συνδυάσετε μοβ μαξιλάρια με τον γκρι καναπέ σας και το καλοκαίρι να τα αντικαταστήσετε με μερικά κίτρινα.

Βάλτε σε έναν γκρι καναπέ χρωματιστά ή έντονου χρώματος μαξιλάρια για να κάνετε πιο χαρούμενο το σημείο.

Κάντε το συνοδευτικό


Χρησιμοποιήστε το γκρι σαν συνοδευτικό σε έναν πολύ έντονο καναπέ. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε έναν κόκκινο ή έναν μπλε καναπέ στο σαλόνι σας και όλη η υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου να είναι γκρι. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε έμφαση στον καναπέ και θα κάνετε τον χώρο σας ξεχωριστό. Η διακόσμηση και πάλι θα έχει σαν κέντρο το γκρι, αλλά το βάρος της προσοχής θα πέσει στον καναπέ.

Ενισχύστε ένα γκρι δωμάτιο με έναν μπλε, κόκκινο ή κίτρινο καναπέ για να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ο χώρος σας.

Ξύλο


Το πιο «ζεστό» υλικό, το ξύλο, συνδυάζεται ιδανικά με το γκρι χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέξτε ένα γκρι-καφέ. Αν τα ξύλινα έπιπλα που έχετε είναι σε σκούρες αποχρώσεις τότε αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο έντονο χρώμα στον χώρο.

Βάλτε άλλο ένα χρώμα


Συνδυάστε το γκρι με ένα άλλο, πιο φωτεινό χρώμα για να το κάνετε πιο όμορφο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε ανοιχτό γκρι τους τοίχους ενός υπνοδωματίου και να χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτό πράσινο στο χαλί, τα μαξιλάρια και την κουρτίνα. Μην ξεχνάτε πως το γκρι μπορεί να είναι η ιδανική βάση για να αναδειχτεί ένα άλλο πιο "ζεστό" χρώμα.

Δημιουργήστε μια έντονη αντίθεση


Αν είστε αρκετά τολμηροί τότε βάψτε έναν τοίχο κόκκινο στο υπνοδωμάτιό σας και τους υπόλοιπους βάψτε τους γκρι, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com. Το κόκκινο χρώμα θα κλέψει τις εντυπώσεις όμως είναι ο συνδυασμός με το γκρι που θα το ισορροπήσει στον χώρο.

Φωτό via spirossoulis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ